Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Trippel vinst i klimatsmart körning

26 februari 2018

Det blev storslam för Axfood och Dagab Backa i Vehco Eco-Driving Challenge 2017 med vinster i totalt tre klasser. Förutom förstaplatser i den svenska respektive internationella klassen, visade företaget även den allra bästa resultatförbättringen under 2017.

Lastbil

Det blev storslam för Axfood och Dagab Backa i Vehco Eco-Driving Challenge 2017 med vinster i totalt tre klasser. Förutom förstaplatser i den svenska respektive internationella klassen, visade företaget även den allra bästa resultatförbättringen under 2017.

Ett framgångsrikt lagarbete som bidragit till såväl klimatsmart körning som stärkt teamkänsla och yrkesstolthet, kommenterar Helena Blom, transportchef på Dagab, resultatet.

Vehco Eco-Driving är en tävling som går ut på att förare ska köra så miljövänligt och säkert som möjligt. Resultatet baseras på sex parametrar som inverkar på körbeteendet: överhastighet, tomgång, utrullning, nollgas, bortbromsad energi och kraftig inbromsning.

De deltagande förarna kan följa resultatet i realtid via en skärm i fordonet. Arbetsledarna kan även se motsvarande information i ett webbprogram. Resultatet följs upp löpande genom veckorapporter som sammanställer prestationer, såväl för enskilda förare som för chaufförsgrupper.

Det är oerhört givande att arbeta med engagerade medarbetare. Alla som varit med och kört våra fordon under den här perioden är vinnare, säger Fredrik Lotzner, ansvarig för chaufförer och fordon på Dagab Backa.

Förarna utbildades i systemet i början av förra året för att bättre förstå vad som mäts och vad som krävs för att köra så sparsamt och klimatsmart som möjligt. Under årets gång har förarna försetts med individuell feedback och tips från de förare som lyckats bäst. Allt för att förbättra resultatet så mycket som möjligt.

Det företag som har det högsta genomsnittliga resultatet utifrån dessa parametrar under de tre sista månaderna av 2017 utses till vinnare.

För ytterligare information kontakta:

Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83

Kategorier: Axfood Dagab