Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Över 20 miljoner till Rädda Barnen via pantknappar på Willys

5 april 2018

Sedan 2010 kan kunderna på Willys välja att donera sina pantpengar till Rädda Barnen via butikernas pantmaskiner. Under åren har över 20 miljoner kronor skänkts av Willys kunder till Rädda Barnens verksamhet. För att bidra ytterligare till organisationens viktiga arbete för barns rättigheter både i och utanför Sverige går Willys nu in och dubblar den pant som skänks under april månad.

Gåvoknapp

Sedan 2010 kan kunderna på Willys välja att donera sina pantpengar till Rädda Barnen via butikernas pantmaskiner. Under åren har över 20 miljoner kronor skänkts av Willys kunder till Rädda Barnens verksamhet. För att bidra ytterligare till organisationens viktiga arbete för barns rättigheter både i och utanför Sverige går Willys nu in och dubblar den pant som skänks under april månad.

– Det är fantastiskt att se att det är så många som väljer att stötta Rädda Barnens viktiga arbete genom att skänka sin pant. Många bäckar små har blivit en summa som verkligen kan göra skillnad, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

Gåvorna från Willys kunder har bland annat bidragit till att Rädda Barnen nått fler barn i krig och katastrofer såsom de situationer som drabbat Syrien, Jemen och Bangladesh. En del av pengarna har också gått till Rädda Barnens arbete i Sverige, till exempel satsningen På Lika Villkor som syftar till att stötta barn och unga i socioekonomisk utsatta områden.

För att ytterligare stödja Rädda Barnens verksamhet kommer Willys att dubbla varje krona som kunderna skänker via gåvoknappen under april månad. Alla pengar går oavkortat till Rädda Barnens arbete för utsatta barn både i och utanför Sveriges gränser.

– Tack vare alla Willys kunder som väljer att skänka sin pant till Rädda Barnen kan vi fortsätta vårt arbete för barn som behöver det som mest, till exempel barn som lever i socioekonomisk utsatta områden här i Sverige. Med ert stöd kan vi se till att de får möjlighet att påverka sin situation och göra sina röster hörda i samhället. Det viktiga stödet från Willys och deras kunder hjälper oss också att agera snabbt när en katastrof slår till. Våra insatser handlar om att rädda liv och ge trygghet och skydd från faror, och med er hjälp kan vi nå fler barn med våra insatser, säger Elisabeth Dahlin, generalsekreterare på Rädda Barnen.  

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, telefon 070-346 13 48

Kategorier: Willys