Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Garants ekopris till Löfbergs

31 januari 2019

Kafferosteriet Löfbergs är vinnare av Garants Ekostjärna 2019. Priset delades ut i samband med den stora ekogalan, arrangeras av Ekowebb, på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen.

Ekostjärnan

Kafferosteriet Löfbergs är vinnare av Garants Ekostjärna 2019. Priset delades ut i samband med den stora ekogalan, arrangeras av Ekowebb, på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen.

Superkul såklart. Priset är ett bevis på att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas och uppskattas, vilket betyder mycket för oss. Kaffebranschen står inför en rad utmaningar som hotar tillgången på gott kaffe i framtiden. Här både vill och måste vi vara en del av lösningen. Att få fler att välja certifierat kaffe är ett viktigt steg på den vägen, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, i en kommentar till priset.

Prisets syfte är att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen och för att nomineras ska företaget ha uppfyllt kravet att ”med nytänkande och affärskänsla utvecklat ett eller flera led i värdekedjan från idé till butik”. I år hade ett extra fokus lagts på att kombinera ekologiskt med hållbarhet.

I juryns prismotivering sägs att Löfbergs är ett traditionsrikt familjeföretag som har utvecklat den svenska kaffekulturen i mer än 100 år. Att utveckla bra produkter som samtidigt tar ansvar för människa och miljö har funnits i företagets DNA sedan start. Idag är Löfbergs en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Just denna förmåga att kombinera långsiktigt och innovativt affärsmannaskap med ett brett sortiment ekologiska och hållbara produkter gör Löfbergs till en värdig vinnare av 2019 års Garants Ekostjärna, säger juryns ordförande Ulf Reneé, marknadschef för egna märkesvaror på Dagab som är Axfoods inköps- och logistikbolag.

Åsa Domeij, Axfoods hållbarhetschef och även hon jurymedlem, håller med.

Löfbergs var tidiga pionjärer på ekologiskt kaffe. De lyfte in ekologiskt kaffe av hög kvalitet till hyllorna inom dagligvaruhandeln. 

Garants Ekostjärna delades ut för sjunde året i rad och övriga två nominerade till årets pris var Polarbröd och Frebaco.

För ytterligare information kontakta: 

Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83 

Kategorier: Axfood Dagab