Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp tar take away till ny nivå

29 april 2019

Med start i ombyggda Hemköp i Mall of Scandinavia möts den ökande efterfrågan på färdiga måltider som spar tid och samtidigt är vällagade, varierade, hälsosamma och prisvärda. Framöver testas konceptet i fler Hemköpsbutiker av olika storlekar för att optimera utifrån kundernas behov.

Hemkop-MOS2 1

Med start i ombyggda Hemköp i Mall of Scandinavia möts den ökande efterfrågan på färdiga måltider som spar tid och samtidigt är vällagade, varierade, hälsosamma och prisvärda. Framöver testas konceptet i fler Hemköpsbutiker av olika storlekar för att optimera utifrån kundernas behov.

Hemköp ser ett ökat intresse för bra mat på språng och mer inspiration i butikerna.

– Man vill gärna laga all mat från grunden, men vardagspusslet kommer emellan, och då kan man behöva hjälp när inspirationen eller tiden är begränsad. Men bara för att man vill ha en snabb lösning, så vill man inte ge avkall på smak eller kvalitet, här fyller vi ett växande behov med ett sortiment som ständigt kommer att utvecklas, säger Kristina Pettersson, utvecklingsansvarig färdiga måltider på Hemköp.

I Hemköp Mall of Scandinavia ligger den nya stora take away-avdelningen och en generös delidisk centralt i butiken. Egna kockar lagar varmmatsbuffén som har en ny säsongsbaserad meny med take away-lådor av miljövänligt material. Urban Deli, Beijing 8 och Sushi Daily har shop-in-shops och ett tjugotal produktnyheter lanseras från Garant.  Sortimentet är framtaget baserat på en konsumentundersökning som visar på ett ökat intresse för att äta mer grönt och varierat.

– Vi testar även ett mekano-koncept i samarbete med Urban Deli och Garant med förberedda ingredienser och recept så att kunderna enkelt kan tillreda det sista hemma, säger Kristina Pettersson.

Utöver take away-delen har butiken även byggts om utifrån ett nytt kommunikationskoncept med ljust trä och tydlig navigering. Resultatet är en modern butik anpassad för centrumläget med många arbetsplatser i området.

För mer information och bilder kontakta:
Elin Jarl, pressansvarig Hemköp. 08-553 996 80, elin.jarl@hemkop.se 

Kategorier: Hemköp