Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Nu öppnar nya Willys i Kalmar

8 maj 2019

Torsdagen den 9 maj öppnar Willys senaste tillskott i butiksflottan. Kalmar har länge stått högt upp på önskelistan över etableringsorter för Willys och när butiken öppnar på handelsområdet Hansa City täcks en av de sista vita fläckarna på Willys-kartan.

Torsdagen den 9 maj öppnar Willys senaste tillskott i butiksflottan. Kalmar har länge stått högt upp på önskelistan över etableringsorter för Willys och när butiken öppnar på handelsområdet Hansa City täcks en av de sista vita fläckarna på Willys-kartan.

Den nya butiken har cirka 3 000 butiksyta och inryms i en nybyggd del av handelsområdet Hansa City. I butiken kommer det att finnas butiksbakat bröd, en stor avdelning för frukt och grönt, salladsbar, grill och ett stort sortiment med färskt kött och mejeriprodukter från svenska gårdar. Om några veckor blir det även möjligt att e-handla via willys.se och hämta upp sina matkassar i en Hämta-station, som finns på utsidan av butiken. Där kan kunderna enkelt och smidigt parkera i anslutning och låsa upp skåpen med en kod för att hämta ut sina kassar.  

Den nya Willys-butiken har mycket höga ambitioner när det gäller hållbarhet och kommer att miljömärkas med Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker. Bland annat källsorteras allt avfall i butiken och endast el från förnyelsebara källor som vind-, sol- och vattenkraft används.  

För ytterligare information, kontakta:
Björn Svensson, butikschef Willys i Kalmar , tel 072-2210628

Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, tel 070-346 13 48

Kategorier: Willys