Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Karin Hedlund ny IT-direktör på Axfood

4 september 2020

Karin Hedlund blir ny IT-direktör på Axfood, och därmed ansvarig för Axfood-koncernens operativa och strategiska IT-drift och omfattande utvecklingsagenda på IT-området.

karin hedlund foto-gustav-kaiser

Karin Hedlund blir ny IT-direktör på Axfood, och därmed ansvarig för Axfood-koncernens operativa och strategiska IT-drift och omfattande utvecklingsagenda på IT-området.

Karin Hedlund kommer närmast från Lantmännen, där hon i drygt sju år varit IT-direktör (CIO). Dessförinnan har hon också haft ledande roller på Ericsson och Accenture med fokus på IT och verksamhetsutveckling inom dagligvaruhandeln och telekom, samt olika styrelseuppdrag. Den nya rollen på Axfood innebär ett kärt återseende – under sju år i början av 2000-talet var Karin utvecklingschef på Axfood IT.

- Att efter tio år i andra roller och verksamheter få återvända till Axfood känns fantastiskt och inspirerande. Axfood ligger redan idag långt fram inom IT-området, och jag ser fram mot att tillsammans med alla nya och gamla kollegor fortsätta utvecklingen av Axfoods digitala lösningar, drift och arbetssätt och att tillsammans kontinuerligt vidareutveckla Axfoods framgångsrika kunderbjudande, säger Karin Hedlund.  

Axfood IT har spelat en avgörande roll för Axfoodkoncernens framgång och tillväxt. Att fortsätta utveckla och driva hela koncernens IT-miljö och att ligga i framkant när det gäller digital utveckling och nyttjande av ny teknik kommer att vara fortsatt centralt, inte minst inom digitala kundmöten, arbetssätt och på logistikområdet. I rollen som IT-direktör ansvarar Karin Hedlund för hela koncernens operativa IT-drift och strategiska IT-agenda, att växla upp nivån på arbetet ytterligare både centralt och för koncernens olika varumärken, och att driva de stora IT-utvecklingsprojekt Axfood gör tvärs över hela koncernen.

- I en snabbt föränderlig bransch omfattar Axfoods IT-agenda allt från IT-drift och -system, till det högautomatiserade logistikcenter som vi nu bygger i Bålsta, och ny teknik och utveckling inom digitala kundmöten och arbetssätt. I Karin Hedlund har vi hittat en stark ledare som besitter den erfarenhet och kunskap som krävs för att tillsammans med sina kollegor ta oss till nästa nivå inom IT-området. Jag är därför väldigt glad över att få välkomna Karin tillbaka till Axfood, säger Axfoods vd Klas Balkow.

Karin Hedlund tillträder rollen som IT-direktör på Axfood den 1 november och kommer att ingå i Axfoods koncernledning. Hon efterträder tidigare IT-direktören Jan Lindmark, som efter 20 år på Axfood går i pension, och till vem Klas Balkow riktar ett stort tack för det framgångsrika arbete som lagt grunden för att nu ta nästa steg på IT-området.
 

Kategorier: Axfood