Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys etablerar ny butik i Fagersta

19 februari 2021

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Fagersta. Butiken kommer få ett tillgängligt och trafikorienterat läge vid riksväg 69. Etableringen kommer innebära ca 40 nya arbetstillfällen.

Bild Willys

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Fagersta. Butiken kommer få ett tillgängligt och trafikorienterat läge vid riksväg 69. Etableringen kommer innebära ca 40 nya arbetstillfällen.

Butiken kommer att öppna i ett centralt läge på orten, mitt emot Bergslagssjukhuset. Staden, som ligger i Västmanland vid gränsen till Dalarna, har närhet till större städer som Avesta och Ludvika där Willys sedan tidigare har väletablerade butiker.

– Området är en av få vita fläckar på kartan för oss, så det är väldigt glädjande att vi ska öppna en ny butik i Fagersta som kommer att täcka in ett nytt upptagningsområde. Här finns stor potential för Willys koncept, då det saknas en butik med fullsortiment med bra mat till låga priser. Det kommer gynna kunderna att det kommer in en ny aktör som sätter fart på konkurrensen, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken kommer preliminärt att öppna under 2022. Det kommer bli en stor butik på ca 3 100 kvm i helt nya lokaler som kommer anpassas till Willys koncept, med bra parkeringsmöjligheter.

Fokus i butiken kommer ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Butiken kommer även att erbjuda e-handel med Hämta-station. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

 

Kategorier: Axfood Willys