Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys vill öppna ny butik i Arvika

19 maj 2021

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Arvika, vid ett tillgängligt och trafikorienterat läge nära centrum. Etableringen kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

Bild Willys

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Arvika, vid ett tillgängligt och trafikorienterat läge nära centrum. Etableringen kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

Butiken är tänkt att öppna en tomt på Myråsen, granne med Mekonomen i anslutning till väg 61 och 172, där en stor del av trafiken passerar till och från Arvika centrum. Staden täcker in ett stort upptagningsområde och med den nya butiken förstärker Willys sin närvaro ytterligare i Värmland.

Med den nya butiken kommer vi att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper från ett större upptagningsområde. Vi ser stor potential för Willys koncept i Arvika. Det saknas en lågprisaktör med fullsortiment med bra mat till låga priser i staden, och det kommer att sätta fart på konkurrensen, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys. 

Tanken är att butiken ska öppna preliminärt under senare delen av 2022. Det kommer bli en stor butik på cirka 3 000 kvadratmeter, med bra parkeringsmöjligheter, och i en helt ny fastighet som kommer att anpassas till Willys koncept.

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Ambitionen är att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

 

Kategorier: Axfood Willys