Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar ny butik i Kumla

7 september 2021

Nu är det klart att en ny Willys-butik ska öppna i Kumla i Örebro län. Butiken kommer få ett tillgängligt och trafikorienterat läge. Etableringen kommer innebära ca 30 nya arbetstillfällen.

Bild Willys

Nu är det klart att en ny Willys-butik ska öppna i Kumla i Örebro län. Butiken kommer få ett tillgängligt och trafikorienterat läge. Etableringen kommer innebära ca 30 nya arbetstillfällen.

Den nya Willys-butiken kommer att få ett bra affärsläge på Täbyvägen 4 i Kumla, nära den så kallade rondellen Vägtorget, och kommer vara lättillgänglig för Kumlabor och övriga som vill handla. Kumla är en växande och framåtlutad kommun med Örebro som närmaste storstad 15 minuter bort, där Willys sedan tidigare har flera väletablerade butiker. Med den nya butiken får Willys nu möjlighet att förstärka sina positioner ytterligare särskilt i södra delen av regionen.

– Vi har en mycket trogen och stor kundkrets i Örebro län som vi är glada över att kunna förstärka ytterligare genom att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper i ett växande område, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys. 

Den nya Willys-butiken kommer preliminärt att öppna i början av 2023. Det kommer bli en konceptenlig Willyscirka 3 200 kvadratmeter som kommer att etableras i en helt ny fastighet med det lokala fastighetsbolaget KMI Fastigheter AB som hyresvärd.

Fokus i butiken kommer ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning så kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.
 

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, tel 070-346 13 48, johanna.euren@willys.se

Kategorier: Axfood Willys