Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200ml

20 oktober 2021

Axfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200 ml, sedan det visat sig att produkten packats i en felaktig förpackning och i själva verket innehåller en dill- och pepparrotssås. Den såsen innehåller mjölk, med allergenerna mjölkprotein och laktos, vilket inte framgår av märkningen och kan vara till skada för vissa konsumenter.

Garant dillmajonnäs 200ml

Axfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200 ml, sedan det visat sig att produkten packats i en felaktig förpackning och i själva verket innehåller en dill- och pepparrotssås. Den såsen innehåller mjölk, med allergenerna mjölkprotein och laktos, vilket inte framgår av märkningen och kan vara till skada för vissa konsumenter.

Återkallelsen gäller för Garant Dillmajonnäs 200 ml med bäst före-datum 2021-12-28. Produkten med det aktuella datumet har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad för försäljning. Inga konsumentreaktioner har inkommit.

– Det här är olyckligt och vi ser som alltid allvarligt på när sådant här sker. Vi utreder nu det hela med leverantören, liksom hur vi kan säkra att det inte inträffar igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning. Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70.

För ytterligare information kontakta:
För kunder – Axfood konsumentkontakt 0771-87 67 70 (öppet 10.00-15.00 måndag-fredag), alternativt via www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/.
För journalister – Magnus Törnblom, presschef Axfood AB, 0702-89 89 83, magnus.tornblom@axfood.se

Kategorier: Axfood