Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp öppnar ny butik i Mora

4 oktober 2021

I februari 2022 öppnar Hemköp en ny butik i Mora som ska drivas av handlarparet Maria och Love Sandström Åbom. Butiken får ett centralt läge i gallerian Kronan i Mora. Hemköp är väletablerade i Dalarna och med butiken i Mora stärks närvaron.

Maria och Love Sandström Åbom handlare Hemköp Mora

I februari 2022 öppnar Hemköp en ny butik i Mora som ska drivas av handlarparet Maria och Love Sandström Åbom. Butiken får ett centralt läge i gallerian Kronan i Mora. Hemköp är väletablerade i Dalarna och med butiken i Mora stärks närvaron.

Maria och Love Sandström Åbom är välkända lokala entreprenörer som sedan 2004 driver Moras största krog Strand IL Gusto.

– Äntligen får vi berätta om vår nya matbutik som vi har stora planer för, det blir både butik och bistro. Vi vill ge kunden en mysig, välkomnande och ombonad känsla som väcker alla sinnen och inspirerar. Genom att varje vecka ha färdiga veckomatsedlar och matkassar gör vi det enkelt för alla att äta god och varierad mat, säger Maria Sandström Åbom, handlare Hemköp Mora. 

Butiken som beräknas få ett tiotal heltidsanställda, byggs i Kronangallerian längs med gågatan i Mora. Läget blir centralt och lättillgänglig både till fots och med bil.

– Vår vision är en familjär butik med personlighet, som vänder sig till en bred målgrupp. En butik som med hållbarhet i fokus erbjuder ett brett sortiment, här kan man hitta det lilla extra till helgen men också allt till vardagens storhandling. I februari slår vi upp portarna och vi ser otroligt mycket fram emot att med öppna armar välkomna alla till vår nya fina butik! säger Maria Sandström Åbom.

I direkt anslutning till delin och med med entré från gågatan, byggs en liten bistro. Där ska gästerna erbjudas enkel men vällagad mat med fullständiga rättigheter. Bistron och delin ger en saluhallskänsla öppet för after work, en lunch i farten eller en helkväll.

Fakta Hemköp Mora
Premiär: Februari 2022
Handlare:
Maria och Love Sandström Åbom

Butiksyta: Cirka 1200 kvm
Öppettider: 07.00-22.00 alla dagar
Antal medarbetare: cirka 10

Kategorier: Axfood Hemköp