Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar ny butik i Botkyrka

13 april 2022

Nu är det klart att en ny Willys-butik ska öppna i Botkyrka i Stockholms län. Butiken får ett trafikorienterat affärsläge på det väletablerade handelsområdet Botkyrka Handel. Etableringen kommer innebära cirka 50 nya arbetstillfällen.

Willys fasad

Nu är det klart att en ny Willys-butik ska öppna i Botkyrka i Stockholms län. Butiken får ett trafikorienterat affärsläge på det väletablerade handelsområdet Botkyrka Handel. Etableringen kommer innebära cirka 50 nya arbetstillfällen.

Handelsområdet Botkyrka Handel, där den nya Willys-butiken ska öppna, ligger strategiskt vid avfarten från E4:an mot Fittja Centrum. På området finns redan starka aktörer som bland annat Dollarstore och Hornbach, och fler förväntas etableras. Även många nya bostäder byggs i anslutning till butikens läge, och ytterligare bostäder planeras ta form framöver i området. 

Den nya Willys-butiken öppnar preliminärt under våren 2023. Det kommer att bli en konceptenlig Willys på cirka 3 500 kvadratmeter som etableras i helt nya och moderna lokaler.

– Med den nya Willys-butiken stärker vi vår närvaro i ett köpstarkt och expansivt område. Botkyrka Handel är en växande handelsplats, och vårt erbjudande med en modern och fräsch matbutik med ett brett sortiment och låga priser kommer att tillföra ytterligare attraktionskraft till handelsplatsen och närliggande områden, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och många ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

 

Kategorier: Axfood Willys