Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Kalasvecka när Tempo firar 90 år – öppnar samtidigt ny butik i Båstad

27 maj 2022

Tempo fyller 90 år i år och ställer till med stort födelsedagskalas runt om i Sverige i nästa vecka. Samtidigt öppnas en ny Tempobutik  i Båstad – kedjans 129:e butik.

Tempo Båstad 1

Tempo fyller 90 år i år och ställer till med stort födelsedagskalas runt om i Sverige i nästa vecka. Samtidigt öppnas en ny Tempobutik  i Båstad – kedjans 129:e butik.

Mycket har hänt sedan Tempo öppnade sin första butik 1932 på Östermalmstorg i Stockholm. I dag ingår Tempo i Hemköpskedjan och består av 129 butiker från Vidsel i norr till Blentarp i söder, samtliga handlarägda.

Med start på måndag (v.22) blir det kalas i en hel vecka för en pigg  90-åring med ballonger, vimplar, flaggspel, tävlingar, men självklart också provsmakningar, roliga aktiviteter för barnen samt inte minst fina kunderbjudanden i form av kalaspriser på utvalda produkter i butik.

Exakt hur varje enskild butik väljer att under kalasveckan fira 90 år ihop med sina kunder och personal är upp till varje handlare, så det kommer att variera  från butik till butik, säger Fredrik Bryntesson, konsulentchef för Tempokedjan och jubileumsgeneral.

Lagom till 90-årsjubileet 2022 har Tempo under året valt att fräscha upp och modernisera matkedjans grafiska utseende, med bland annat fler färger, nytt typsnitt och en delvis ny och i formerna mjukare logotype.  

Först med den nya loggan på fastigheten blir Tempo i Båstad, som slår upp sina portar den 3 juni. En helt ny butik i en nybyggd fastighet i gamla delen av Båstad, nära både hamnen och campingplatsen, och med hamburgerkedjan Brödernas som närmaste granne.

Det blir en modern Tempobutik på 450 kvadratmeter säljyta och med en extra satsning på färskvaror, säger handlarna Fredrik Karlsson och Lars Mikkelsen, som närmast kommer från en ICA-butik i Halmstad där de jobbat tillsammans i många år.

Med den nya Tempobutiken skapas sju till åtta nya arbetstillfällen på orten och premiärdagen firas med sedvanlig bandklippning, smakprovningar och fina kunderbjudanden.

 

Kategorier: Axfood Hemköp