Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Spendrups utsett till årets leverantör

31 augusti 2022

I samband med Axfoods leverantörsträff 2022 tilldelades Spendrups utmärkelsen Årets leverantör. Årets leverantörsträff gick av stapeln på Waterfront Kongresscenter i Stockholm och samlade nära 700 deltagare. Under en eftermiddag fick deltagarna ta del av de satsningar och fokusområden som är aktuella inom Axfoodkoncernen.

Dagab Spendrups årets leverantör 2022 1 foto Gustav Kaiser

I samband med Axfoods leverantörsträff 2022 tilldelades Spendrups utmärkelsen Årets leverantör. Årets leverantörsträff gick av stapeln på Waterfront Kongresscenter i Stockholm och samlade nära 700 deltagare. Under en eftermiddag fick deltagarna ta del av de satsningar och fokusområden som är aktuella inom Axfoodkoncernen.

Utmärkelsen Årets leverantör tilldelades Spendrups med motiveringen:

”Genom ett nära samarbete med korta beslutsvägar anpassar leverantören sin agenda och strategi utifrån våra olika matkoncepts behov vilket bidrar till att vi tillsammans driver en lönsam utveckling av kategorin. Leverantören arbetar faktadrivet genom hela värdekedjan, genom att aktivt använda Axfoods POS-data ända ut i butiksnivå och ligger i framkant i sitt hållbarhetsarbete genom att vara ensam aktör med sin lösning Keel Clip för att ersätta plast med kartong i sina 6-pack.”

– Årets leverantör är ett sätt för oss inom hela Axfood att uppmärksamma och inspirera till förtroendefulla samarbeten som framgångsrikt gör skillnad. Samarbetet med Spendrups har bidragit extra till en lönsam försäljningstillväxt och därmed till ett prisvärt, bra och hållbart sortiment, säger Peter Holm vice vd på Dagab.

Även Dafgårds och APH var nominerade för sitt sätt att arbeta med en helhetssyn genom hela värdekedjan, och båda företagen jobbar med innovativ utveckling för att underlätta och förenkla för konsumenten, något som juryn uppskattade.

I pris kommer Willys respektive Hemköp att på alla sätt ta ut svängarna i utvald Spendrups-kampanj för att få maximalt stor synlighet och försäljningstillväxt.

 

Kategorier: Axfood Dagab