Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys växlar upp i Alvesta

14 december 2022

Willys Hemma i Alvesta är en populär butik – så populär att kedjan nu vill flytta till större lokaler och göra om butiken till en stor Willys-butik. Avtal är tecknat med Famera Fastigheter om att hyra nya lokaler på andra sidan järnvägen. Siktet är inställt på att butiken ska öppna under 2024-2025.   

Bild Willys

Willys Hemma i Alvesta är en populär butik – så populär att kedjan nu vill flytta till större lokaler och göra om butiken till en stor Willys-butik. Avtal är tecknat med Famera Fastigheter om att hyra nya lokaler på andra sidan järnvägen. Siktet är inställt på att butiken ska öppna under 2024-2025.   

Ryktena har cirkulerat ett tag och nu kan vi bekräfta att det är Willys som vill öppna en ny butik på östra sidan om järnvägen i centrala Alvesta. Planen är att Famera Fastigheter uppför en ny fastighet där Willys blir hyresgäst. Det blir en modern butikslokal med gott om parkeringsmöjligheter i anslutning till butiken och även god tillgänglighet för de som cyklar eller går till butiken. Närheten till Resecentrum är ytterligare ett plus.  

 – Vi tror att det blir väldigt positivt för Alvesta att få in en stor, modern matbutik med ett bra sortiment och låga priser i centrum. Det blir mer att välja på, större utbud och också en press på priserna. Vi tror att det kan bidra till att fler handlar på hemmaplan, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

I dag finns en Willys Hemma-butik på Värnamovägen i Alvesta. Det är en populär butik med en stor och trogen kundkrets. Efter flytten blir den nya butiken i stället en Willys, och kommer att vara mer lik de två Willysbutikerna som finns i Växjö. Jämfört med den befintliga Willys Hemma-butiken blir butiksytan i den nya butiken nästan den dubbla mot idag, sortimentet blir större och prisnivån ännu lägre. Butiken kommer också att erbjuda e-handel med möjlighet att hämta upp sina matkassar i en Hämta-station i anslutning till butiken. Satsningen innebär också att det blir fler arbetstillfällen – ytterligare ett 20-tal medarbetare rekryteras till butiken.

Byggnationen förutsätter en detaljplaneändring och tidplanen är preliminär till dess att övriga tillstånd, till exempel bygglov, är klara. I dagsläget är planen att butiken ska öppna under 2024 eller 2025.

 

Kategorier: Axfood Willys