Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Nicholas Pettersson utsedd till ny vd för Willys

6 juli 2023

Dagabs nuvarande vd Nicholas Pettersson har rekryterats till ny vd för Willys och kommer den 1 februari 2024 att efterträda Thomas Evertsson, som valt att avsluta sin operativa karriär.

Nicholas Pettersson Thomas Evertsson foto Fond och Fond mediumres

Dagabs nuvarande vd Nicholas Pettersson har rekryterats till ny vd för Willys och kommer den 1 februari 2024 att efterträda Thomas Evertsson, som valt att avsluta sin operativa karriär.

Nicholas Pettersson kommer med start den 1 februari nästa år att efterträda Thomas Evertsson i rollen som vd för Willys, när Thomas väljer att gå in i nästa fas i sin karriär efter snart 16 år inom Willys och Axfoodkoncernen. Nicholas har jobbat inom Axfoodkoncernen i nästan 20 år, och senast i rollen som vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab sedan 2014.

– Efter att ha lett Willys på ett fantastiskt sätt har jag full respekt för att Thomas Evertsson nu väljer att under ordnade former runda av sin operativa karriär efter årsskiftet. Jag är väldigt glad över att Nicholas Pettersson är den som kommer att axla rollen efter Thomas. Nicholas breda erfarenhet från dagligvaruhandeln och nuvarande roll i Dagab innebär att han har helt rätt erfarenhet för uppdraget. Nicholas är dessutom en mycket uppskattad ledare, med kunder, medarbetare och affären i fokus, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått möjligheten att ta vid efter Thomas, som har utvecklat Willys till att vara Sveriges mest rekommenderade dagligvarukedja. Att tillsammans med det otroligt duktiga teamet på Willys få möjlighet att fortsätta utveckla Willys starka position med Sveriges billigaste matkasse är en uppgift som jag ser mycket fram emot, säger Nicholas Pettersson, nuvarande vd för Dagab och tillträdande vd för Willys.

– Efter nästan 16 år på Willys har jag valt att gå in i en ny fas av min karriär. Jag har haft en fantastisk tid på Willys där jag i min roll som vd fått möjligheten att leda utvecklingen av Willys till det Willys är idag. Det är nu en bra tidpunkt, både för företaget och för mig personligen, att på ett planerat och kontrollerat sätt lämna över till en förträfflig person. Jag är mycket glad över att det är just Nicholas som i början av nästa år tar över rodret för att leda Willys fortsatta resa, säger Thomas Evertsson, nuvarande vd för Willys.

Rekryteringen av Nicholas Petterssons efterträdare i rollen som vd för Dagab inleds omedelbart.

 

Kategorier: Axfood Willys Dagab