Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hans Bax utsedd till ny vd för Dagab

6 oktober 2023

Hans Bax har rekryterats till ny vd för Dagab och kommer den 1 februari 2024 att efterträda Nicholas Pettersson, som samtidigt tillträder som vd för Willys.

Bild på Hans Bax, Dagab

Hans Bax har rekryterats till ny vd för Dagab och kommer den 1 februari 2024 att efterträda Nicholas Pettersson, som samtidigt tillträder som vd för Willys.

Hans Bax kommer med start den 1 februari nästa år att efterträda Nicholas Pettersson i rollen som vd för Dagab, då Nicholas tillträder rollen som vd för Willys. Hans har arbetat inom Dagab sedan 2011 i flera olika roller, senast som affärsområdeschef med ansvar för koncernens kött & chark-, fisk & skaldjur-, samt frukt- & gröntaffär. Han är också ansvarig för det nya semiautomatiserade frukt- och gröntlagret i Landskrona. Dessförinnan har Hans arbetat i roller såsom kategoriområdeschef och inköpschef på ICA och varuflödeschef och inköpschef på Lidl. Sammantaget har Hans varit verksam inom svensk dagligvaruhandel i över 20 år.

– Jag är oerhört glad över att Hans Bax i början av nästa år kliver på som vd för Dagab. Hans har en lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen. Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren. Jag ser fram emot att följa Dagabs fortsatta resa under Hans ledning, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

– Jag är fantastiskt glad och väldigt hedrad över att få tillträda som vd för Dagab. Jag har arbetat inom Dagab i många år och inspireras av den starka operativa prestationen i kombination med den ständiga strategiska förnyelsekraften som finns hos alla medarbetare inom företaget. Tillsammans med alla medarbetare, kunder och leverantörer ser jag fram emot att fortsätta utveckla Dagab, säger Hans Bax, tillträdande vd för Dagab.

 

För mer information, kontakta:
Magnus Törnblom, presschef Axfood, 070-266 27 12, magnus.tornblom@axfood.se

Kategorier: Axfood Dagab Legala pressmeddelanden