Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Ny Tempobutik öppnar i centrala Gävle

15 april 2024

Tempo Gävle Sohlbergs heter den senaste Tempobutiken, som öppnar den 7 maj. Hans Johansson kommer tillsammans med Tobias Åström att driva butiken.

Hans Johansson och Tobias Åström

Tempo Gävle Sohlbergs heter den senaste Tempobutiken, som öppnar den 7 maj. Hans Johansson kommer tillsammans med Tobias Åström att driva butiken.

Den anrika butiken i centrala Gävle, som funnits i 102 år, skyltar i början av maj om och blir Tempo Sohlbergs. Hans Johansson, som tidigare drivit Tempo Brynäs i nästan 20 år, blir nu handlare för den nya butiken.

− Det känns lite vemodigt att lämna Tempo Brynäs, men samtidigt väldigt spännande med Tempo Sohlbergs och jag känner en stor glädje över att komma i gång. Det är Gävles äldsta butik som länge varit väldigt välskött. Jag vill fortsätta det arvet och skapa en riktigt fin butik för Gävleborna, säger Hans.

Hans Johansson har många tankar kring hur han vill förbättra butiken i framtiden. Omgående kommer ett par nya attribut adderas, som exempelvis en salladsbar, lösgodis samt postservice. Framåt finns det betydligt större planer.

− Vi kommer investera i att byta ut våra kylar och frysar till nya, mer energieffektiva alternativ. Vi vill även addera självscanning för att göra det smidigare för kunderna att handla hos oss. Framöver siktar vi även på att bygga ut butiken och byta ut inredningen, säger Hans.

Då butiken ligger centralt och har många passerande kunder, kommer måltidslösningar bli ett stort fokus framåt. Även där finns det gamla traditioner att bevara.

− Vi kommer satsa mycket på måltidslösningar, där vi förutom vår nya salladsbar kommer erbjuda färdiga mackor, grillad kyckling, och varmmat. Butiken är även känd lokalt för sin grillade rostbiff – vilket jag vill bevara, säger Hans.

Den 7 maj välkomnar Hans Johansson och Tobias Åström med kollegor sina kunder till nya Tempo Sohlbergs. Henrik Sjöblom Adsten, konsulentchef på Tempokedjan, ser fram emot nytillskottet till Tempo.

− Hans är en erfaren Tempo-handlare och det känns kanon att det är han som kommer driva Tempo Sohlbergs. Butiken ligger centralt i Gävle och kommer verkligen vara Gävlebornas goda granne, säger han.

Kategorier: Hemköp