Gå direkt till innehåll

Vad kan jag jobba med på Axfood?

Medarbetare på Axfoods supportkontor

Vad kan jag jobba med på Axfood?

För oss är butiken scenen, men en stor del av arbetet pågår även bakom kulisserna. För att kunna erbjuda det våra kunder efterfrågar har vi byggt upp en stark organisation med ett effektivt arbetssätt där allt hänger ihop – lager, butik och kontor.

Axfoodkoncernen är en arbetsplats med många ställen att göra skillnad på. Vi har ett stort utbud av olika arbetsområden där din kompetens kan komma till sin rätt.

Vad kan jag jobba med inom affärsutveckling? 

Här jobbar vi för att förbättra kvaliteten av befintliga eller nya affärsområden. Du kan till exempel jobba med etablering av nya butiker, affärsanalys eller digitala affärer, men även kundnöjdhet och ökad integration och samverkan. Avdelningens uppdrag är att skapa tillväxt och lönsamhet genom utveckling och bevakning av vår affär.

Vad kan jag jobba med inom butik?

Som medarbetare hos någon av våra butikskedjor är du Axfoods ansikte mot kunden och vår främsta ambassadör. Med fokus på kundbemötande, kvalitet och försäljning kan du jobba med att se till att hyllorna är välfyllda och inbjudande, hjälpa kunder till bra köpbeslut, följa upp butiksdriften och delta i butikens utveckling.

Vad kan jag jobba med inom ekonomi?

Här jobbar vi med att utveckla och implementera Axfoods ekonomiska planer och strategier. Här kan du bland annat jobba med redovisning, finans- och affärscontrolling.

Axfood SSC (Shared Service Center) i Jönköping fungerar som Axfoodkoncernens ekonomi- och löneavdelning samt ekonomi- och medarbetarsupport. Axfood SSC utmärker sig genom att med effektiva arbetssätt och kompetenta och engagerade medarbetare ta fram korrekt och punktlig ekonomi- och HR-information.

Vad kan jag jobba med inom etablering? 

Här jobbar vi med att utveckla och etablera rätt lokaler på rätt platser runt om i Sverige. Vi om- och nyetablerar ett tiotal butiker varje år. Här kan du bland annat jobba som projektledare, butiksbyggare och kyl- och energitekniker.

Visste du att Axfood var först i Sverige med att implementera det molnbaserade HR-systemet Employee Central från SAP?

Vad kan jag jobba med inom HR?

Inom HR jobbar vi både verksamhetsnära och strategiskt med alla frågor som rör våra medarbetare och deras utveckling. HR finns både centralt på Axfood och lokalt på bolagen. Centralt arbetar HR-specialister inom utbildning, ledar- och medarbetarförsörjning, förhandlingar och avtal, arbetsmiljö och hälsa, pension, försäkringar och resor samt våra HR-system. Hos oss kan du jobba med att utveckla vår affär genom att ge rätt förutsättningar för våra ledare och medarbetare att nå sin fulla potential.

Vad kan jag jobba med inom IT?

Axfood har en av matbranschens största IT-avdelningar med drygt 300 medarbetare. Det möjliggör att vi kan ligga i framkant vad gäller digital utveckling och ny teknik inom områden som det digitala kundmötet, e-handel och våra egna arbetssätt. På Axfood IT finns allt från systemutvecklare och systemarkitekter till testledare och data scientists.

Visste du att Axfood IT utvecklade branschens första kassa med touchscreen?

Vad kan jag jobba med inom kommunikation?

Här jobbar vi med att kommunicera med olika målgrupper, både interna och externa. Du kan bland annat jobba med strategisk kommunikationsplanering, Axfoods varumärke, sociala medier, politiker- och branschkontakter eller investerarrelationer.

Vad kan jag jobba med inom logistik? 

Här jobbar vi för att öka butikernas försäljning och lönsamhet genom effektiva, miljövänliga och kundanpassade logistiklösningar. Vårt uppdrag är att se till att butiken får rätt varor, på rätt sätt och i rätt tid. Alla vi som jobbar med logistik gör en viktig insats: om rätt kolli plockas så hittar våra kunder fräscha varor i hyllan. Här kan du jobba inom lager, transport och autoorder eller som projektledare inom verksamhetsutveckling.

Vad kan jag jobba med inom marknad? 

Här jobbar vi för att marknadsföra våra produkter och kedjor via olika medier. Du kan till exempel jobba inom områdena för marknadskommunikation, kundprogram eller varumärke.

Vad kan jag jobba med inom sortiment och inköp? 

Sortiment- och inköpsavdelningen möjliggör att vi kan erbjuda bra och hållbar mat till konkurrenskraftiga priser i våra butiker. Du kan bland annat jobba med direkta inköp, Axfoods egna varor, sortimentsutveckling, kvalitetssäkring eller förpackningsutveckling. Hit hör också Axfoods kvalitetsavdelning, som ser till att våra varor är säkra och smakar eller fungerar som väntat – eller bättre!

Vad kan jag jobba med inom support? 

Här arbetar vi för att förstärka och följa olika processer och rutiner för att tillhandhålla smarta kontorslösningar och maximera effektiviteten i verksamheten. Du kan bland annat jobba som supportchef, receptionist eller kundsupport.

Vad kan jag jobba med inom säkerhet? 

Här jobbar vi med säkerhetsarbetet i butik samt inom kontor, logistik och IT. Vi arbetar även med att säkerställa god mathygien. Du kan bland annat jobba som säkerhetsansvarig eller matsäkerhetsspecialist.

Vad kan jag jobba med inom sälj? 

Här jobbar vi med försäljning av produkter eller tjänster på Willys, Hemköp eller Snabbgross. Du kan bland annat jobba med kampanjer, e-handel eller prisanalys.

Vad kan jag jobba med inom verksamhetsutveckling? 

Här jobbar vi för att ständigt förbättra vår verksamhet genom att förfina arbetssätt, metoder och processer. Du kan bland annat jobba som projektledare eller verksamhetsutvecklare.