Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood medverkar på Järvaveckan

4 juni 2018

I år medverkar Axfood för första gången på Järvaveckan. Under dagarna deltar våra medarbetare i flera evenemang och finns på plats för att diskutera allt från hållbarhet till integration.

I år medverkar Axfood för första gången på Järvaveckan. Under dagarna deltar våra medarbetare i flera evenemang och finns på plats för att diskutera allt från hållbarhet till integration.

Söndagen den 9 juni drar Järvaveckan igång på Spånga IP. Under sju dagar samlas företag, föreningar och politiker från hela Sverige tillsammans med medborgare för att diskutera samhällsengagemang utifrån flera olika teman.

– Vi tycker det är viktigt att vara på plats, både för att synas och för att stötta initiativet med en Järvavecka. När våra ägare Axel Johnson gick in som huvudsponsor och vi erbjöds att vara i deras tält var det en självklarhet att lägga lite extra krut på detta, säger Claes Salomonsson, projektledare för Järvaveckan på Axfood.

Han uppmanar så många kollegor som möjligt att komma förbi under evenemangen. På tisdagen gästar Håkan Björklund Svensk Handels tält för att prata samhällsfrågor ur ett Axfoodperspektiv kopplat till temat ”Företagande och entreprenörskap”.

På torsdagen och fredagen finns representanter från Axfood i Axel Johnsons tält tillsammans med medarbetare från våra kedjor Willys och Hemköp. Här finns möjlighet att fortsätta diskutera Axfoods roll i samhällsfrågor men även prata hållbarhet, integration, jobb och minskat matsvinn.

– Willys och Hemköp kommer bland annat visa lyckade exempel på hur vi jobbar med hållbarhetsfrågor som minskat matsvinn, pant på plastpåsar och digitala kvitton.

Ämnen som landsbygdsutveckling, risken för handelskrig och aktuella livsmedelsfrågor kommer lyftas i möten med Alexander Gabelic och Jytte Guteland, EU-parlamentariker.
Som avslutning på veckan deltar Axfood i seminariet ”Fler nyanlända i arbete – hur gör vi?”. Där kommer lärlingsprogrammet ”Nyanländ i Axfood” lyftas och frågor kring hur politiken kan skapa spelregler som förenklar för näringslivet att hitta jobb för nyanlända diskuteras.

– Från våra sida finns Marie Svaton i panelen liksom Sakinah från Willys Länna, en av de tio praktikanter som ingår i pilotprojektet.

Varför är det intressant att som medarbetare besöka Järvaveckan?

– För att det är lärorikt, stöttande och kul. Lärorikt att se och höra vad vi gör och som är aktuellt just nu. Stöttande eftersom Järvaveckan vill vara ett mera jordnära och folkligt alternativ till Almedalen vilket är bra. Kul för att förutom utställningar, seminarier och tal kommer det att finnas roliga saker att göra för barnen och food trucks. Det blir nästan som en familjefestival.

Om Järvaveckan

Under Järvaveckan samlas företag, föreningar och politiker från hela Sverige tillsammans med medborgare för att diskutera samhällsengagemang utifrån flera olika teman.

Plats: Spånga IP
Öppettider:
9 juni: 15-20
10 juni-16 juni: 15.30-20
17 juni: 15-20

Hålltider för Axfood:
12 juni 15.30-19: Medverkan i Svensk handels tält
14-15 juni 15.30-19: Medverkan i Axel Johnsons tält
17 juni 18-19: Seminarium på seminariescen 3

Kategorier: Axfoodfamiljen