Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfoods IT-direktör Karin Hedlund om digitalisering i matbranschen

17 december 2020

Axfood har en av matbranschens största IT-avdelningar med drygt 300 medarbetare. Tack vare dem kan koncernen ligga i framkant vad gäller digital utveckling och ny teknik inom områden som det digitala kundmötet, e-handel och arbetssätt. Men hur är det att jobba med IT i matbranschen? Det vet Karin Hedlund, Axfoods IT-direktör.

Porträttbild på Karin Hedlund, Axfoods IT-direktör

Karin Hedlund, IT-direktör Axfood. Foto: Gustav Kaiser

Axfood har en av matbranschens största IT-avdelningar med drygt 300 medarbetare. Tack vare dem kan koncernen ligga i framkant vad gäller digital utveckling och ny teknik inom områden som det digitala kundmötet, e-handel och arbetssätt. Men hur är det att jobba med IT i matbranschen? Det vet Karin Hedlund, Axfoods IT-direktör.

Hej Karin! Hur är stämningen på Axfood IT såhär inför jul?

– Det är ett högt tempo och intensivt arbete med stora volymer som ska distribueras till våra kunder under julhelgen. Vi har en fantastisk stämning på IT och trots pandemin så lyckas vi hålla energin uppe med digitala pepp- och mingelevent och walk-and-talks via Teams.

Hur är det att jobba med IT inom Axfoodfamiljen?

– Otroligt spännande. Dagligvaruhandeln befinner sig i ett skifte med digitalisering och automation högt på agendan. Inte minst e-handeln har på senare tid växt enormt för våra butikskedjor inom Axfood, vilket har gjort att vi måste vara ännu mer snabbfotade kring nya lösningar.

Berätta mer om Axfood IT!

– Axfood IT är Axfoodfamiljens digitala nav. Vi skapar rätt förutsättningar för att varje bolag inom koncernen ska ha branschens bästa IT-lösningar. Vi är bland annat delaktiga i att utveckla bättre e-handelsupplevelser, skapa mer personliga kundprogram och ta fram lösningar som underlättar för kunder både i butik och online. Vi är stolta över att det vi gör kan förbättra vardagen för så många som över fyra miljoner kunder i veckan. Det ger oss stora möjligheter att påverka och göra skillnad på riktigt. Vi har ett agilt arbetssätt som gör att vi blir mer flexibla och att lärande blir en naturlig del i vardagen. Sedan har vi väldigt kul på jobbet och en fin gemenskap bland medarbetarna.

Vi är stolta över att det vi gör kan förbättra vardagen för så många som över fyra miljoner kunder i veckan. Det ger oss stora möjligheter att påverka och göra skillnad på riktigt.

Du har precis återvänt till Axfood efter tio år på annat håll. Vad lockade dig till att komma tillbaka?

– Att ha återvänt till Axfood känns fantastiskt och inspirerande. Axfood ligger redan idag långt fram inom IT-området och jag ser fram emot att, tillsammans med alla nya och gamla kollegor, fortsätta utvecklingen av våra digitala lösningar, drift och arbetssätt och vidareutveckla Axfoods framgångsrika kunderbjudande.

Varför ska jag söka mig till Axfood IT?

– Om du vill jobba i en spännande bransch som berör många, och bli en del av vårt härliga gäng! Vi har en stark kultur bland medarbetarna. Vi gillar att umgås och göra saker tillsammans. Nuförtiden är våra after works digitala, men fortfarande riktigt roliga! Såklart finns en längtan till energin som vanligtvis finns på kontoret, runt pingisbordet och under de spontana samtalen i fikarummet.