Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Första spadtaget för Dagabs kommande frukt- och gröntlager

2 december 2021

Den 2 december togs ett första symboliskt spadtag i Landskrona för bygget av Dagabs kommande rikslager för frukt och grönt. Satsningen är en del i den långsiktiga visionen om att bygga framtidens starkaste logistikstruktur och bidra till att förbättra kunderbjudandet och kundmötet för Axfoodkoncernens alla kunder.

Torkild Strandberg, Matthias Kettelhoit och Nicholas Pettersson tar det första spadtaget.

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg, Matthias Kettelhoit, vd NREP Logicenters och Dagabs vd Nicholas Pettersson tar det första spadtaget.

Den 2 december togs ett första symboliskt spadtag i Landskrona för bygget av Dagabs kommande rikslager för frukt och grönt. Satsningen är en del i den långsiktiga visionen om att bygga framtidens starkaste logistikstruktur och bidra till att förbättra kunderbjudandet och kundmötet för Axfoodkoncernens alla kunder.

Dagabs vd Nicholas Pettersson fanns på plats för att ta första spadtaget. Därmed markerades starten på Dagabs arbete med att utveckla logistikstrukturen i södra Sverige. Det nya lagret kommer att ersätta befintligt rikslager för frukt och grönt i Helsingborg och försörja butiker i hela Sverige.

– Vårt nya frukt- och gröntlager är en del i Dagabs långsiktiga strategi att utveckla hela varuflödet inom Axfoodkoncernen. En effektiv, hållbar och dynamisk logistikverksamhet är, tillsammans med ett attraktivt och effektivt sortiment, centrala delar i vårt arbete med att göra skillnad i kundmötet för våra kedjor, säger Nicholas Pettersson.

Miljöcertifierat med dubbel så stor lageryta

Lagret miljöcertifieras och jämfört med lagerytan i Helsingborg blir ytan i nya lagret i Landskrona mer än dubbelt så stor. Den totala lagerytan kommer uppgå till drygt 37 000 kvadratmeter med möjlig expansionsyta om ytterligare cirka 8 000 kvadratmeter.

På plats under spadtaget fanns också kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och Matthias Kettelhoit, vd för fastighetsägaren NREP Logicenters som kommer att utföra själva byggnationen.

– Det är en stor dag idag. Att få detta förtroende av Dagab och Axfood att uppföra fastigheten är något vi på Logicenters värdesätter starkt, säger Matthias Kettelhoit.

Optimerat varuflöde

I Landskrona passar Dagab även på att flytta ihop lager- och transportverksamheten, som idag finns på olika adresser, för att ytterligare optimera varuflödet. Det nya lagret blir en modern arbetsplats som kommer att vara bättre anpassad efter verksamhetens behov.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Dagab och Axfoodkoncernen väljer att etablera en så stor verksamhet här i Landskrona. Dagab blir en stor och viktig arbetsgivare i Landskrona, vilket är positivt för både staden och Landskronaborna och bidrar till ökad sysselsättning, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, Landskrona stad.

Dagab har därutöver tecknat avtal med KNAPP om att automatisera delar av det nya frukt- och gröntlagret i Landskrona, vilket beräknas stå klart i slutet av 2022. Med den nya automationen, som förväntas vara i full drift 2024, ökar effektiviteten och kapaciteten i lagret, där automation och manuellt plock hanteras sida vid sida. Samtidigt förbättras flexibiliteten vid volymökningar.

Kategorier: Axfoodfamiljen