Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfoods HR-direktör Louise Ring nominerad till Årets HR-chef

7 september 2018

Louise Ring, HR-direktör på Axfood, är en finalisterna i Sveriges HR-hjältar, som utses av branschföreningen Sveriges HR-förening. Hon nomineras för sitt djupa mångfaldsengagemang.

Louise Ring, HR-direktör på Axfood, är en finalisterna i Sveriges HR-hjältar, som utses av branschföreningen Sveriges HR-förening. Hon nomineras för sitt djupa mångfaldsengagemang.

– Det här känns jättekul för mig och för koncernen. Det här är något vi åstadkommit tillsammans, säger Louise Ring, HR-direktör på Axfood.

Louise Ring nomineras för att ”hon bevisat att det går att bedriva en ekonomiskt framgångsrik livsmedelskoncern – med humanism och hållbarhet som ledord”.

– Vi arbetar för att spegla samhället vi verkar i. En stor del av våra kunder har internationell bakgrund liksom 22 procent av våra medarbetare. Vi strävar efter att förhållandet ska vara likadant även bland våra ledare, säger Louise.

Lärlingsprogram för nyanlända

Ett initiativ för att öka mångfalden i koncernen är lärlingsprogrammet "Nyanländ i Axfood" som startade tidigare i år.

– Efter möten med Arbetsförmedlingen och Migrationsverket där vi hela tiden stötte på hinder, tog vi saken i egna händer och drog i gång ett program för nyanlända hos oss. Det är fantastiskt att se arbetsglädjen hos dessa duktiga människor ute i våra butiker. De är viktiga för vår framtida kompetensförsörjning.

Branschföreningen Sveriges HR-förening har utsett tre finalister i kategorin Sveriges HR-chef. I juryn sitter företagsledare och personer med bred och djup kunskap inom HR som gör grundliga referensförfrågningar på de nominerade för att säkerställa varje nominering. Övriga finalister är Lena Östblom, HR-chef, Ängelholms kommun, och Henrik Dider, HR-direktör på Scandic Sverige.

Vinnaren utses på HR-galan den 9 oktober på Cirkus i Stockholm.

Läs mer här

Kategorier: Axfoodfamiljen Karriär Axfood