Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Smakrika nyheter till grillsäsongen

29 april 2015

Saftiga ribs på kamben, kryddkorvar med svenska smaker, styckningsdetaljerna Sekreto och Pluma från grisen, högrevsburgare, ekologiska hamburgare och nya såser.

Garant bjuder på många smakfulla nyheter inför årets grillsäsong.

Nya sortimentet följer sommarens grilltrender, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna varumärken på Axfood.

Garant Ribs är gjorda på svenska kamben. De har först rökts för att få smaken att verkligen tränga in i köttet. Kambenen långkokas därefter så att köttet ska bli så mört att det nästan faller av från benet.

– Testandet av Garant Ribs började redan i oktober i fjol och vi har provat många olika varianter innan vi hittade en produkt som i mörhet och smak slår allt annat, säger Tomas Jonsson, kategorichef för kött på Axfood Sortiment & Inköp.

Garants nya kryddkorvar har smakerna kantarell, persilja & grönpeppar, bacon & timjan samt rosmarin & citron. Den sistnämnda är en lammkorv. Korvarna är tillverkade i Sverige och innehåller svenskt fläsk- och nötkött samt lamm från Nya Zeeland. Alla fyra sorter går att grilla eller steka.

Intresset för bättre burgare är fortsatt stort, och därför lanserar vi Garant högrevsburgare till grillsäsongen. För att hänga på ekotrenden kommer också ekologiska KRAV-märkta hamburgare.

Ingen grillning utan en god sås. Garant lanserar fyra nya kylda och färdiga såser inför grillsäsongen; chunky hummus, pepparsås, dill & pepparrot samt spansk mojo rojo.

Nytt för året är också styckningsdetaljerna Pluma och Sekreto från grisen. Sekreto betyder hemlighet, och detaljen sitter under halsen på grisen. Den är marmorerad och passar därför extra bra att grilla. Pluma sitter på grisens framdel och är saftig och mör. Pluma och Sekreto är sedan länge delikatesser i Spanien.

Inför sommaren kommer också Falkenberg Seafood (Axfoods fisk- och skaldjursgrossist) med nya förpackningslösningar under temat ”Direkt på grillen”. Flertalet av artiklarna är anpassade med halster eller aluminiumbricka för att kunna läggas direkt på grillen. I sortimentet finns bland annat lax i halster och MSC-märkta king prawns på grillbricka. 

Vilka är då grilltrenderna 2015?

– Bredd. Svenskarna vill inte begränsa sig i sina val på grillen – vi vill grilla grönsaker, korv, fågel, fisk och kött. I fjol hade hamburgare och färsk korv de största ökningarna. Vi kommer även att märka en stor efterfrågan på okryddade grilldetaljer och smaker från andra länder som exempelvis Korea, säger Johan Neuman som är affärsområdeschef för egna varumärken (EMV) på Axfood.

Garant är Axfoods varumärke och produkterna finns i Hemköp-,Willys- Tempo- och Handlar´n-butikerna runt om i Sverige.

För ytterligare information och pressbilder kontakta:
Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89 83

Axfood AB bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys och Hemköp. Antalet egenägda butiker uppgår till 257. Därutöver samverkar Axfood med ett stort antal handlarägda butiker knutna till Axfood genom avtal, bland annat inom Hemköpskedjan, men också under varumärken som Handlar’n och Tempo. Totalt samverkar Axfood med cirka 820 handlarägda butiker. Grossistförsäljning mot företag drivs genom Axfood Närlivs och egenägda kedjan Axfood Snabbgross. Partihandeln drivs genom Axfood Sverige. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Huvudägare är Axel Johnson AB med 50,1 procent av aktierna.