Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Garant möter hösten med eko och vego

1 september 2015
Bär- och frukpuréer pressbild

Garant storsatsar under hösten med ett antal nya, unika och innovativa produkter där fokus hamnar på nya ekologiska och vegetariska produkter.

Det dryga tiotalet nya Garant-produkter som kom lagom till årets grillsäsong blev en försäljningssuccé i framför allt Willys och Hemköps butiker, och det trots det dåliga grillvädret.

– Jag vill lyfta fram Garant Brioche hamburgerbröd som blivit otroligt populär och även fick full pott i det smaktest som tidningen Allt om Mat gjorde, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror på Axfood.

En ny spännande produkt i Garants höstsortiment är tre exotiska djupfrysta bär- och fruktpuréer fulla med vitaminer. Utmärkt att användas i smoothies, gröt eller juice för att ge extra smak och vitaminer.

– Att göra egna smoothies är en hälsotrend nu och vi förenklar och förnyar med de här portionsförpackade puréerna. Vi vill ligga i framkant med djupfrysta bär, berättar Helena Nyqvist, inköpare för djupfrysta varor på Axfood.

Under hösten lanseras rekordmånga nya ekologiska varor. De drygt 25 nya produkterna finns i skafferi-, snacks-, bröd- och osthyllan. En unik produkt är Granolan med smak av Quinoa & Kokos samt Kakao & Jordgubb. Den är dessutom nyckelhålsmärkt.

Utöver de ekologiska nyheterna, kommer hösten att innebära många nya Garant-produkter med en speciell satsning på vegetariska produkter. Ett växande område med stor utvecklingspotential.

Egna märkesvaror (EMV) utgör i dag 27 procent av Axfoods totala sortiment.

Läs mer på www.tyckomgarant.se

För ytterligare information kontakta:
Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89 83

Kategorier: Axfood Dagab