Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Garanterat nytt, hälsosamt och gott

1 september 2015
Bär- och frukpuréer pressbild

En spännande nyhet i Garants höstsortiment är tre exotiska djupfrysta bär- och fruktpuréer. Utmärkt att användas i smoothies, gröt eller juice för att ge extra smak och vitaminer.

De nya produkterna finns att köpa på Willys, Hemköp och i flertalet Tempo-butiker.

– Att göra egna smoothies är en hälsotrend nu och vi förenklar och förnyar med de här portionsförpackade puréerna. Vi vill ligga i framkant med djupfrysta bär, berättar Helena Nyqvist, inköpare för djupfrysta varor på Axfood.

Acerolabären påminner i utseendet om ljusröda körsbär. Bären har en syrlig smak och växer i de sydamerikanska regnskogarna. Acerolabär är rika på C-vitamin.

Graviolafrukten kallas också guanábana. Smaken kan beskrivas som frisk och fruktig och påminner om grapefrukt. Den gröna taggiga frukten kan bli 20–30 cm och det är fruktköttet man använder.

Passionsfrukten växer på slingrande rankor i tropiskt klimat och är en rik källa till C-vitamin. Man äter både frön och fruktkött och smaken är karaktäristiskt syrlig och söt.

Under hösten lanseras rekordmånga nya ekologiska varor. En unik produkt är Granolan med smak av Quinoa & Kokos samt Kakao & Jordgubb. Den är dessutom nyckelhålsmärkt.

Utöver de ekologiska nyheterna, kommer hösten att innebära många nya Garant-produkter, bland annat en speciell satsning på vegetariska produkter. Ett växande område med stor utvecklingspotential.

Läs mer på www.tyckomgarant.se

För ytterligare information kontakta:
Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89

Kategorier: Axfood Dagab