Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Svenskt smör i butikshyllorna – fler svenska mejerivaror även ett stöd till mjölkbonden

11 januari 2016
Smör

Willys och Hemköp ökar andelen svenska mejeriprodukter under varumärket Garant i sina butiker.

Satsningen ska ses som ett sätt att tillfredsställa kundernas förväntningar, men också som ett fortsatt stöd till den svenska mjölkbonden.

I februari lanserar Garant tre smörprodukter; Garant normalsaltat, extrasaltat och ekologiskt normalsaltat - samtliga med helsvensk råvara och producerade i Dalarna.

Samtidigt dyker Garants svenska crème fraiche upp i kyldiskarna.

I december bytte vi så att även hushållsosten idag produceras i Sverige och är gjord på svensk mjölk, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror, EMV, på Axfood.

De nya mejeriprodukterna kommer också att finnas även i Tempo, Handlarn samt Axfood Snabbgross butiker runt om i Sverige.

En ny undersökning visar att två av tre svenskar vill att den mat de köper ska vara tillverkad i Sverige och med svenska råvaror.

Det går åt tio liter mjölk för att producera ett kilo ost. Genom att öka behovet av mjölkråvara stödjer vi inte bara mjölkbonden, utan håller också de svenska landskapet öppet och tryggar arbetstillfällen lokalt, säger Hans Holmstedt, vice vd Inköp och Logistik, på Axfood.

Genom att satsa på fler mejerivaror med svensk råvara, plus den nya svenskmärkning som kommer senare i vår, hoppas vi kunna tillfredsställa såväl kunder som våra svenska mjölkbönder, säger Hans Holmstedt.

För ytterligare information kontakta:

Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89 83