Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

De är nominerade till Garant Ekostjärna 2017

9 december 2016
Smiling Group

Reko Kyckling, Risenta och Juica Sverige.

Det är årets tre nominerade till det prestigefyllda priset Garant Ekostjärna 2017 vars vinnare utses vid den stora Ekogalan på Grand Hotel i Stockholm den 26 januari.

Garant, Axfoods eget varumärke, är för femte året i rad en av huvudsponsorerna för Ekogalan som arrangeras av branschorganisationen Ekoweb.

Priset har som syfte att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen.

De som nominerats uppfyller alla kriteriet att vara ”ett företag/person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan ’Från idé till butik’ så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.”

Här är de tre nominerade, med motivering: 

Reko Kyckling. Med kärlek levererar Reko en så bra ekologisk och KRAV-märkt kyckling som möjligt. Kycklingarna växer upp långsamt i sin egen takt, de lever länge och äter ett reko ekologiskt foder fritt från antibiotika och GMO-manipulerade växter.

Risenta. Risenta är nytänkande och i tiden. Med t ex vegobiffpulver där man bara adderar vatten gör Risenta bra och hållbar mat till något enkelt att tillaga även för en stressad småbarnsfamilj eller person som vill äta bra och hållbart men inte har kunskapen kring att göra en egen vegorätt.

Juica Sverige. Grönsaksjuicer gjorda på ekologiska råvaror, och dessutom Eko-certifierade, som levereras direkt hem fem dagar i veckan. Med e-handeln gör juica.se det enkelt, oavsett var man bor i landet. 

Vi har instiftat priset för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Tidigare vinnare av Garant Ekostjärna:

2016 – The Smiling Group. 2015 – Scandinavian Organics, 2014 – Green n’Lean. 2013 –Sju gårdar.

För ytterligare information kontakta:

Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89 83

Kategorier: Axfood Dagab