Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Anders Lexmon blir CFO för Axfood

14 juli 2017

Anders Lexmon tar över rollen som ordinarie CFO för Axfood AB. Han har sedan den 16 mars agerat som tillförordnad på tjänsten och har en lång erfarenhet inom Axfood-koncernen.

Anders Lexmon

Anders Lexmon tar över rollen som ordinarie CFO för Axfood AB. Han har sedan den 16 mars agerat som tillförordnad på tjänsten och har en lång erfarenhet inom Axfood-koncernen.

 Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Anders i hans nya roll. Förutom gedigen erfarenhet inom ekonomi och redovisning är hans ledaregenskaper och långa erfarenhet inom koncernen en stor tillgång för oss i det fortsatta arbetet att stärka Axfoods position på marknaden, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood AB.

Anders Lexmon är utbildad agronom och anställd i Axfood AB sedan 2002. Han har tidigare innehaft roller som koncernekonomichef och koncernredovisningschef i bolaget. Anders tillträder roller som ordinarie CFO den 1 augusti. I och med rollen som CFO tar han en ordinarie plats i Axfoods bolagsledning.

 Det är både hedrande och enormt roligt att få förtroendet att vara med att leda Axfood på den fortsatta resan mot lönsam tillväxt genom arbetet kring bra och hållbar mat, ett område som dagligen engagerar många konsumenter, säger Anders Lexmon, CFO för Axfood AB.