Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar butik i Kalmar

7 maj 2018

Kalmar har länge stått högt upp på önskelistan över etableringsorter för Willys. Under flera års tid har företaget arbetat för att hitta rätt läge för en butik. Nu står det äntligen klart att Willys öppnar en butik på handelsområdet Hansa City i Kalmar.

Kalmar har länge stått högt upp på önskelistan över etableringsorter för Willys. Under flera års tid har företaget arbetat för att hitta rätt läge för en butik. Nu står det äntligen klart att Willys öppnar en butik på handelsområdet Hansa City i Kalmar.

Om drygt ett år – under våren 2019 – öppnar en Willys-butik på cirka 3000 kvm, på bästa läge på det attraktiva handelsområdet Hansa City. Butiken kommer att inrymmas i en helt nybyggd del av köpcentrat, i anslutning till de lokaler där Plantagen finns idag.

– Kalmar är en av få ”vita fläckar” på kartan för oss och vi är väldigt glada över att äntligen ha klart med en butik i staden, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den första butiken öppnade på 70-talet i Göteborg och Willys var länge en lokal kedja på västkusten. I början av 2000-talet började Willys expandera över landet och med sitt koncept med låga priser och ett brett sortiment ritade man i stora delar om dagligvarukartan i Sverige. På de orter där Willys etablerades pressades matpriserna rejält.

Det finns många matbutiker i Kalmar men det har saknats en butik med fullsortiment och riktigt låga priser. Det kommer att gynna konsumenterna att det kommer in en ny aktör som sätter fart på konkurrensen, säger Tor Gullberg.

Den nya Willys-butiken kommer att präglas av ett genomgående miljötänk, med lock och dörrar på kylar och frysar, många ekologiska och miljömärkta varor, stort fokus på att hålla ett lågt matsvinn och en noggrann källsortering av butikens avfall. Butiken kommer att miljömärkas med Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker med höga ambitioner på miljöområdet.

Etableringen kommer att innebära ett 40-tal nya arbetstillfällen. Rekryteringen av medarbetare till butiken kommer att starta fram emot slutet av 2018.

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, telefon 070-346 13 48

Kategorier: Willys