Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Vegansk burgare för köttälskare

14 juni 2018

Urban Deli har tagit fram en växtbaserad burgare för köttälskare. Burgaren heter Juicy Vegan Meat och lanseras på Urban Delis restauranger den 15 juni.

Urban Deli har tagit fram en växtbaserad burgare för köttälskare. Burgaren heter Juicy Vegan Meat och lanseras på Urban Delis restauranger den 15 juni.

Ett av fokusområdena i Urban Delis hållbarhetsarbete är att inspirera till en minskad köttkonsumtion. Därför lanseras nu en egenutvecklad växtbaserad produkt med köttliknande konsistens som ska tilltala den stora gruppen flexitarianer, någon som inte är vegetarian men ändå äter vegetariskt en eller ett par gånger i veckan.

– Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ. Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger.

Urban Deli Juicy Vegan Meat är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft.

Burgaren serveras på tre olika sätt på Urban Delis restauranger på Nytorget, Sveavägen och Sickla i Stockholm från och med 15 juni. På Nytorget serveras burgaren med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño. Sveavägen introducerar burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök medan Sickla satsar på vegansk majonnäs med paprikakryddade sötpotatischips.

Inom kort kommer produkten även att kunna köpas med hem till sommarens grillkvällar från Urban Delis saluhallar. Under sommaren lanseras också Juicy Vegan Meat som färs och redan nu planeras nya produkter, bland annat korvar.

Pressbilder finns att ladda hem på www.urbandeli.se

För mer information kontakta:

Jesper Weidlitz, vd Urban Deli 0707 31 87 00

Sibel Wolff, marknadschef & vice vd Urban Deli 0733-57 36 35

Kategorier: Urban Deli