Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar ny butik i Karlstad

4 december 2018

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Karlstad. Det blir i Karlstads nya stadsdel Bryggudden som Willys öppnar en butik under våren 2020. Etableringen innebär ett 30-tal nya arbetstillfällen.

Bild Willys Karlstad

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Karlstad. Det blir i Karlstads nya stadsdel Bryggudden som Willys öppnar en butik under våren 2020. Etableringen innebär ett 30-tal nya arbetstillfällen.

Bryggudden är Karlstads nya stadsdel, belägen ett stenkast från centrum, med välkända landmärken som kafferosteriet Löfbergs och Karlstads högsta bostadshus. Här har det under de senaste åren byggts kontor och andra affärsverksamheter, parkeringshus och närmare 700 nya bostäder. Nu faller en viktig pusselbit på plats, när Willys öppnar en fullsortimentsbutik i stadsdelen.

 Vi är väldigt nöjda över att allt är klart för en etablering i Bryggudden, som har blivit ett mycket fint område. Den nya butiken blir ett bra komplement till vår befintliga butik i Karlstad. Vi kommer att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Butiken kommer att ha en yta på cirka 3000 kvm, vilket innebär att det blir en fullstor Willys-butik med allt som ingår i konceptet:  mycket färskvaror med en stor frukt- och gröntavdelning, gott om kött och mejeriprodukter med svenskt ursprung, färdiggrillat och butiksbakat bröd. Det som skiljer Willys från andra matbutiker är kombinationen av ett brett sortiment och låga priser. På Willys hittar man det mesta som finns i stora matbutiker, men till betydligt lägre priser.

Den nya Willys-butiken kommer att präglas av ett genomgående miljötänk, med lock och dörrar på kylar och frysar, många ekologiska och miljömärkta varor, stort fokus på att hålla ett lågt matsvinn och en noggrann källsortering av butikens avfall.

Willys kommer att rekrytera ett 30-tal medarbetare i samband med etableringen av den nya butiken. 

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, tel 070-346 13 48

Kategorier: Willys