Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Alexander Bergendorf ny IR-chef på Axfood

17 oktober 2019

Alexander Bergendorf har utsetts till ny chef för investerarrelationer på Axfood. Han kommer närmast från en tjänst som Investor Relations Manager på Swedish Match.

Alexander Bergendorf

Alexander Bergendorf har utsetts till ny chef för investerarrelationer på Axfood. Han kommer närmast från en tjänst som Investor Relations Manager på Swedish Match.

Alexander Bergendorf har en gedigen erfarenhet av analys och IR-arbete och kommer närmast från Swedish Match AB där han har varit anställd sedan 2011.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Alexander till Axfoods kommunikationsteam. Med Alexander får vi en kompetent och driven person som kan bidra till att ytterligare stärka koncernens position gentemot våra intressenter i allmänhet och den finansiella marknaden i synnerhet, säger Sara Kraft Westrell, kommunikationsdirektör på Axfood AB.

Alexander Bergendorf tillträder sin tjänst i Axfood i januari 2020 och ersätter då Elisabet Johansson som varit tillförordnad IR-chef.

– Precis som för många andra är Axfoods starka varumärken sedan länge en viktig del av min vardag. Bolaget har en tydlig vision att vara ledande inom bra och hållbar mat och en bred portfölj av framgångsrika och särskiljande matkoncept. Jag ser fram emot möjligheten att få ytterligare stärka Axfoods arbete med investor relations och fortsätta hålla kapitalmarknaden väl informerad om bolagets verksamhet och framtida utveckling, säger Alexander Bergendorf.

För ytterligare information kontakta:

Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83

Kategorier: Axfood