Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Middagsfrid satsar på flexitariskt julbord

29 oktober 2019

Vågar du skippa julskinkan och prinskorven? Med en flexitarisk julbordskasse som årets nyhet utmanar Middagsfrid det traditionella julbordet.

Vågar du skippa julskinkan och prinskorven? Med en flexitarisk julbordskasse som årets nyhet utmanar Middagsfrid det traditionella julbordet.

Middagsfrid satsar i år på en julbordskasse som vänder sig till alla de som vill minska sin köttkonsumtion.

Istället för vanlig sill erbjuder julkassen auberginesill, julskinkan har bytts ut mot rotselleri och köttbullarna är vegetariska med smak av kanel. Laxen finns dock kvar och det är som i fjol starkt fokus på det gröna.

– Vi är säkra på att julen blir minst lika lyckad och god om man skippar julskinkan och prinskorven. Det är på tiden att vi börjar införa lite nya och gröna inslag på våra julbord, säger Sara Arnold Lind, receptkreatör på Middagsfrid.

Till årets julbord finns som vanligt en julgodiskasse som tillägg och som i år innehåller apelsintryffel, mjuk kola med smak av chilli och brända mandlar med sesamfrö.

– Tidigare i år valde vi att helt slopa flygtransporterade varor som en del av vårt hållbarhetsarbete. Att utesluta rött kött i årets julbordskasse är även det en del av vårt arbete för en mer klimatsmart matvärld, säger Andreas Furu, tf affärsområdesansvarig på Middagsfrid.

Julbordet kan förbeställas från den 1 november (senast 9 december) och levereras hem, till dig fredagen den 20 december. Priset för den flexitariska julbordskassen. som räcker till 6-8 personer, är 1 199 kr.

Klicka här för att läsa mer om flexitariska julbordskassen på Middagsfrid.se

 

För mer information, kontakta:

Andreas Furu, tf affärsområdesansvarig Middagsfrid: 076-24 79 119

Axfoods presstjänst: 070-289 89 85

Kategorier: Axfood Middagsfrid