Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Pressinbjudan: Unik klimatmärkning av 3 000 livsmedel

5 november 2019

E-handelskedjan Mat.se och forskningsinstitutet RISE presenterar den mest omfattande klimatmärkning av livsmedel som någonsin gjorts.

E-handelskedjan Mat.se och forskningsinstitutet RISE presenterar den mest omfattande klimatmärkning av livsmedel som någonsin gjorts.

Totalt har över 3 000 av de vanligaste matvarorna analyserats. Genom att presentera klimatavtryck i enkla tal med enheten CO2e/kg kan kunden själv jämföra produkt mot produkt.

Livsmedel utgör idag cirka 25 procent av de svenska hushållens sammanlagda klimatavtryck. Genom att konsumenter nu för första gången får tillgång till information om varornas klimatpåverkan i köpögonblicket möjliggörs fler medvetna val.

När: Tisdag 12 november, klockan 11.00-13.00 (inklusive en lättare lunch).

Var:  Axfood, Torsplan, Stockholm. Ingång via Gävlegatan 35.

Pressmötet inleds med en 30 minuter presentation av RISE och Mat.se som beskriver arbetet med klimatmärkningen, nationella klimatdatabasen och visar hur det digitala verktyget fungerar.

Efter presentationen finns möjlighet till enskilda intervjuer. Det kommer också att finnas exempel på klimatmärkta matvaror för fotografering.

Medverkande:

Karin Jelkeby, verksamhetsansvarig Mat.se

Thomas Angervall, enhetschef RISE

En lättare lunch serveras vid pressmötet.

OSA senast 11 november till:

Claes Salomonsson, presschef Axfood.

claes.salomonsson@axfood.se

0708-10 24 02

Kategorier: Axfood Mat.se

Relaterad media