Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp och Tempo inför papperspåsar för frukt och grönt

27 januari 2020

Cirka 150 Hemköp- och Tempobutiker erbjuder nu papperspåsar som ett alternativ till de tunna plastpåsarna i frukt- och grönsaksavdelningen. Papperspåsarna kan återanvändas som matavfallspåsar och förhoppningen är att fler kunder börjar sortera sitt matavfall.

Matavfallspåse 1 Hemköp

Cirka 150 Hemköp- och Tempobutiker erbjuder nu papperspåsar som ett alternativ till de tunna plastpåsarna i frukt- och grönsaksavdelningen. Papperspåsarna kan återanvändas som matavfallspåsar och förhoppningen är att fler kunder börjar sortera sitt matavfall.

– Papperspåsen som vi har tagit fram är stabil och passar bra att bära hem frukt och grönsaker i många gånger. Det här initiativet utökar användningsområdet för matavfallspåsarna som gör dubbel nytta, säger Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig på Hemköp och Tempo.

Anders Kullander är Hemköpshandlare i Karlstad och har sedan hösten haft ett test i sin butik med papperspåsar i frukt- och grönsaksavdelningen.  

– Det var en kort invänjningsperiod och de flesta kunderna är positiva till påsarna. De ser fördelar med att packa i papperspåsar och att ha påsen hemma sänker tröskeln att börja sortera, säger Anders Kullander.

Papperspåsarna erbjuds utan kostnad hos Hemköp och Tempo. Papperspåsen är lite tyngre än plastpåsen så priset ökar något, men kunden kan välja att väga varorna innan de läggs i påsen och få påsen på köpet.

– Vi har valt att ha påsar i både plast och papper för att ge kunderna valfrihet. Matavfallspåsen kan återanvändas och den tunna plastpåsen är gjord av sockerrör som kan återvinnas. Den bästa påsen är den som återanvänds många gånger, säger Desiré Cichy.

Papperspåsarna finns från februari i cirka 110 Hemköpsbutiker och 40 Tempobutiker i kommuner som återvinner matavfall i papperspåse.

För mer information kontakta Elin Jarl, pressansvarig Hemköp: 08-553 996 80, elin.jarl@hemkop.se.

Kategorier: Axfood Hemköp