Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood Snabbgross öppnar fler butiker för försäljning till konsument

5 maj 2020

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood Snabbgross nyligen upp sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Efter positiv respons från närområdets boende öppnar nu Axfood Snabbgross tillfälligt upp fler butiker i landet för konsumenthandel. Först ut är Örebro och Eskilstuna, och inom kort hoppas Axfood Snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet.

Butik Axfood Snabbgross

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood Snabbgross nyligen upp sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Efter positiv respons från närområdets boende öppnar nu Axfood Snabbgross tillfälligt upp fler butiker i landet för konsumenthandel. Först ut är Örebro och Eskilstuna, och inom kort hoppas Axfood Snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet.

Redan i morgon, den 6 maj, blir Örebro nästa stad där konsumenter får tillfällig möjlighet att handla i Axfood Snabbgross butik, som i vanliga fall bara säljer till restauranger och caféer. Under veckan öppnar också butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna för konsumenter, och tanken är att inom kort kunna göra samma sak i övriga Axfood Snabbgrossbutiker.

- Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet, där konsumenter i närområdet uppskattat att få ytterligare en butik att handla i. När allmänheten uppmanats att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något viktigt både för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson, vd på Axfood Snabbgross.

För att bedriva försäljning mot konsument i en verksamhet som normalt vänder sig till företagsmarknaden krävs i vissa fall bygglov för tillfälligt ändrad användning från respektive kommun. Boverket har nyligen öppnat upp för att kommunerna ska kunna ge tillfälliga bygglov och Axfood Snabbgross har nu lämnat in ansökan i samtliga kommuner där kedjan har en butik. Målsättningen är att tillfälligt - och initialt över sommaren - kunna öppna samtliga 25 butiker, från Malmö i söder till Luleå i norr.  

- Vi står beredda att bara inom några dagar från det att vi fått kommunernas okej kunna öppna våra butiker för konsumenter och hoppas på en snabb hantering. Genom att tillfälligt sälja till konsumenter skapar vi även förutsättningar att fortsatt kunna erbjuda välfyllda butiker med bra öppettider till våra restaurangkunder, som på grund av rådande Coronasituation drabbats hårt av minskad efterfrågan, säger Eva Pettersson.

Med de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt kring begränsning av antal kunder i butik kan Axfood Snabbgross därmed avlasta övriga handeln och förenkla för konsumenter att kunna genomföra sina matinköp. Axfood Snabbgross butiker är dessutom betydligt luftigare än många andra dagligvarubutiker, vilket är positivt för konsumenter i dessa tider.

Axfood Snabbgross är restauranggrossisten för de som är verksamma inom restaurang, fast food, café eller övrig företagsmarknad. Här återfinns ett brett sortiment inom bland annat färskvaror, frukt och grönt, bröd, torra varor, dryck, och förbrukningsvaror. Sortimentet består av stora förpackningar, anpassat efter restaurangkunden men också utav mindre konsumentförpackningar.

Axfood Snabbgross finns i Borlänge, Eskilstuna, Göteborg (Sisjön samt Partihallarna), Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Linköping, Luleå, Malmö, Stockholm (Gärdet, Solna samt Årsta), Sundsvall, Umeå, Uppsala, Varberg, Visby, Västerås, Växjö och Örebro.

 

Kategorier: Axfood Snabbgross