Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköps e-handel expanderar

16 juni 2020

Hemköps e-handel har haft en kraftig tillväxt under våren. Nya kundgrupper har tillkommit och här sticker de äldre ut, kunder över 65 år har ökat med 700 procent jämfört med året innan. Lagerkapaciteten har utökats för att hantera det ökade flödet av hemleveranser och fler och fler väljer att beställa på nätet och hämta upp maten i sin närmaste butik. Under året startar 30 nya butiker upp e-handel, takten har ökats på grund av den starka kundefterfrågan.

Fabiola Wikström fotograf Oskar Omne3

Hemköps e-handel har haft en kraftig tillväxt under våren. Nya kundgrupper har tillkommit och här sticker de äldre ut, kunder över 65 år har ökat med 700 procent jämfört med året innan. Lagerkapaciteten har utökats för att hantera det ökade flödet av hemleveranser och fler och fler väljer att beställa på nätet och hämta upp maten i sin närmaste butik. Under året startar 30 nya butiker upp e-handel, takten har ökats på grund av den starka kundefterfrågan.

– Vår e-handel växer otroligt starkt med både högre snittköp och ett stort inflöde av nya kunder. Roligt att se hur de nya kunderna som tillkommit i hög grad blir återkommande kunder, säger Fabiola Wikström, e-handelschef på Hemköp.

Både butiker ägda av egna handlare och butiker ägda av kedjan rullar ut e-handel med hämta-konceptet. Orter som Malung, Torslanda, Herrljunga och Karlstad har kommit igång under våren, på torsdag startar Hemköp Skanstull och Tranås upp sin e-handel, nästa vecka kör Hemköp Grästorp igång.

– Efterfrågan hos våra kunder och intresset från våra butiker har snabbat på utrullningsplanen. Att e-handeln kompletterar att handla i våra butiker tror vi är något som är här för att stanna, säger Fabiola Wikström.

Färska siffror från Dagligvaruindex, som tas fram av Svensk Dagligvaruhandel i samarbete med HUI Research, visar för maj den största tillväxten någonsin för nätmathandeln. Hemleveranser har i hela branschen ökat med 62,9 procent under maj månad. Upphämtning i butik växte samtidigt med 198,4 procent.

 

Kategorier: Axfood Hemköp