Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp öppnar ny butik på Kungsholmen

26 januari 2021

Under 2023 planerar Hemköp att öppna en butik i Stadshagen i centrala Stockholm. Läget blir bostadsnära i framväxande nya kvarter precis vid ingången till Stadshagens tunnelbana. Med etableringen skapas nya arbetstillfällen och service till boende i området.

Skissbild Hemköp Stadshagen

Under 2023 planerar Hemköp att öppna en butik i Stadshagen i centrala Stockholm. Läget blir bostadsnära i framväxande nya kvarter precis vid ingången till Stadshagens tunnelbana. Med etableringen skapas nya arbetstillfällen och service till boende i området.

Markarbete har startat för nya Hemköpsbutiken som ska ligga i korsningen Sankt Göransgatan/Mariedalsvägen. Stadshagen utvecklas under de kommande åren och butiken får ett centralt läge på ett av de tre nya torgen.

– Den här etableringen ligger helt i linje med hur vi vill utveckla nya lägen. Butiken i Stadshagen får ett bostadsnära läge nära kollektivtrafik som tunnelbana och buss, säger Thomas Hässledal, etableringschef på Hemköp.

I kvarteret kring butiken byggs även cirka 160 lägenheter och en ny förskola. Bygget ska uppfylla målen i Stockholm Stads Miljöprogram som bland annat innefattar att minska klimatpåverkan och effektivisera energianvändningen.

– Vi ser fram emot uppstart av den nya butiken, det är alltid är spännande med nya stadsutvecklingsprojekt och att vi kan vara med och bidra till att alla nyinflyttade och övriga närboende matälskare får en välsorterad matbutik fylld med färskvaror, säger Thomas Hässledal.

Hemköp Stadshagen öppnar under 2023. I Stadshagen byggs torg med cirka 1 800 bostäder och parkeringsgarage, parker rustas upp och nya grönområden tillkommer.

Fakta Hemköp Stadshagen
Premiär: 2023

Adress: Mariedalsvägen 9
Butiksyta: 1 230 kvm
Antal medarbetare: ca 20 st

Kategorier: Hemköp