Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Pant gav 800 000 kronor till Rädda Barnen i december

18 januari 2021

Fler än någonsin valde att skänka pengar via gåvoknappen vid Willys pantmaskiner i december. Nästan 400 000 kronor skänktes av kunderna och efter att Willys har dubblat summan går närmare 800 000 kronor till Rädda Barnens arbete för barn i utsatta områden i Sverige. Totalt fick Rädda Barnen därmed in närmare 3,7 miljoner kronor via Willys pantmaskiner förra året.

Willys Rädda Barnen dubbla panten

Fler än någonsin valde att skänka pengar via gåvoknappen vid Willys pantmaskiner i december. Nästan 400 000 kronor skänktes av kunderna och efter att Willys har dubblat summan går närmare 800 000 kronor till Rädda Barnens arbete för barn i utsatta områden i Sverige. Totalt fick Rädda Barnen därmed in närmare 3,7 miljoner kronor via Willys pantmaskiner förra året.

Sedan 2009 har Willys kunder kunnat donera sina pantpengar till Rädda Barnen via gåvoknappen vid butikernas pantmaskiner. December 2020 innebar ett rekord för antalet donationer som skänkts via gåvoknappen under en enskild månad; nästan 400 000 kronor skänktes. Det är drygt 20 procent mer än under december 2019. 

Nu dubblar Willys den summa som skänkts av kunderna, vilket innebär att kampanjen totalt genererar närmare 800 000 kronor till Rädda Barnens arbete för barn och familjer i utsatta områden. Totalt fick Rädda Barnen därmed in närmare 3,7 miljoner kronor via Willys pantmaskiner under förra året.

Det känns fantastiskt att vi genom gåvoknappen på våra pantautomater kan bidra till att stötta barn, unga och familjer i utsatta situationer, som i samband med pandemin blivit än mer sårbara, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

Pantpengarna går bland annat till Rädda Barnens satsning På Lika Villkor, som syftar till att stötta barn och unga i socioekonomisk utsatta områden i Sverige, där många familjer har det extra tufft nu under pandemin.

 

Kategorier: Willys