Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp öppnar ny butik i Göteborg

10 februari 2021

I ett nybyggt bostadshus i Lundby på Hisingen öppnar Hemköp i september en ny butik som ska erbjuda ett brett sortiment av färskvaror och vällagad färdigmat. Butiken skapar cirka 20 nya arbetstillfällen och Alexander Kälvelid blir butikschef.

Alexander Kälvelid BC Hemköp Lundby

I ett nybyggt bostadshus i Lundby på Hisingen öppnar Hemköp i september en ny butik som ska erbjuda ett brett sortiment av färskvaror och vällagad färdigmat. Butiken skapar cirka 20 nya arbetstillfällen och Alexander Kälvelid blir butikschef.

Alexander Kälvelid kommer närmast från rollen som butikschef för Tempo i Lerum och han har lång erfarenhet av att driva välskötta butiker med stort kundfokus. Alexander började sin butikskarriär i Billhälls för 20 år sedan.

– Jag ser fram emot att få vara med och öppna en helt ny och fräsch butik i ett expansivt område i Göteborg. Kunderna kommer att hitta färdiga måltidslösningar och mat för både vardag och fest med fokus på färskvaror. Vi ska i höst bjuda på matinspiration och ett kundbemötande i världsklass, säger Alexander Kälvelid, butikschef Hemköp Lundby.

Butiken ligger i anslutning till flertalet bussar och spårvagn i ett område med både bostäder och kontor. Lundby är ett aktivt område där besökare till Lundbybadet, Bravida Arena och Rambergsrinken rör sig. Här finns även flera större arbetsplatser och i kombination med de 800 nya bostäder som byggs i området får butiken ett centralt läge.

Hemköp Lundby får ett hållbart system för värmeåtervinning och energisnåla kylar, frysar och belysning. Fastigheten där Hemköp ligger i bottenplanet byggs med högsta hållbarhetsstandard.

Butiken skapar cirka 20 nya arbetstillfällen och rekrytering startar till våren.

Fakta Hemköp Lundby
Adress: Rosenapelgatan
Butiksyta: ca 600 kvm
Antal medarbetare: ca 20 st
Öppettider: alla dagar 07-22.00
Butikschef: Alexander Kälvelid
Premiär: September 2021

Kategorier: Hemköp