Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys etablerar ny butik i Älvängen

13 april 2021

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Älvängen i Ale kommun, strax utanför Göteborg. Butiken får ett bra strategiskt läge nära E45:an. Etableringen av butiken kommer att innebära cirka 40 nya arbetstillfällen.

Bild Willys

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Älvängen i Ale kommun, strax utanför Göteborg. Butiken får ett bra strategiskt läge nära E45:an. Etableringen av butiken kommer att innebära cirka 40 nya arbetstillfällen.

Butiken kommer att etableras med god synlighet och tillgänglighet vid E45an i Älvängen. Området ligger i Ale kommun, drygt 3 mil nordost om Göteborg längst med Göta Älv, och har ett bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg Central. Det är en expansiv ort som ska utvecklas till en attraktiv småstad med flera bostäder och med kommersiell och offentlig service.

– Med den nya butiken kommer vi att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper i ett växande område. Vi kommer även locka fler kunder från ett större upptagningsområde att handla i Älvängen, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken öppnar preliminärt våren 2022. Det blir en stor butik på ca 3 100 kvm i helt nya lokaler som kommer att anpassas till Willys koncept, med bra parkeringsmöjligheter.

Fokus i butiken kommer ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse med bra mat för alla. I sortimentet kommer det bland annat att finnas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Butiken kommer även att erbjuda e-handel med Hämta-station. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.
 

Kategorier: Willys