Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Ny Willys Hemma till Första Långgatan i Göteborg

27 maj 2021

Nu är allt klart för en ny Willys Hemma-butik på Första Långgatan, mitt i utvecklingsområdet Masthuggskajen i Göteborg, där en helt ny stadsdel ska växa fram.

Willys Hemma

Nu är allt klart för en ny Willys Hemma-butik på Första Långgatan, mitt i utvecklingsområdet Masthuggskajen i Göteborg, där en helt ny stadsdel ska växa fram.

Butiken kommer att öppna i en befintlig fastighet på Första Långgatan i Göteborg, där Folkuniversitetet tidigare huserat. Lokalen är 1 750 kvadratmeter och butiken väntas preliminärt att öppna under våren 2022.

Området Masthuggskajen, som är en del av Vision Älvstaden, är att betrakta som Göteborgs största utvecklingsområde där en helt ny och hållbar stadsdel ska växa fram. Nya kontor, butiker, parkområden och torg kommer att ta plats, och cirka 1 300 nya bostäder ska byggas. Första Långgatan kommer att göras om och få karaktären av en stadsgata där trafiken ska ske mer på gångtrafikanternas villkor. Hela området ska stå klart 2028.

– Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Första Långgatan, som får ett läge med spännande framtidsutsikter i ett område med stor utveckling. Willys Hemmas erbjudande, med låga priser och breda sortiment i bostadsnära lägen, kommer att bli ett uppskattat inslag i detta växande område, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys. 

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

 

Kategorier: Axfood