Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 g

26 augusti 2021

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 gram, sedan det visat sig att produkten är felmärkt och innehåller en annan broccolirätt. Den rätten innehåller sesamolja, vilket är en allergen. Då det inte framgår av märkningen på förpackningen kan detta vara till skada för vissa konsumenter.

Garant broccoli sojabönor med citron och chili 150 g

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 gram, sedan det visat sig att produkten är felmärkt och innehåller en annan broccolirätt. Den rätten innehåller sesamolja, vilket är en allergen. Då det inte framgår av märkningen på förpackningen kan detta vara till skada för vissa konsumenter.

Återkallelsen gäller för Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili med bäst före-datum 27 augusti. De aktuella förpackningarna innehåller i stället Citruspicklad broccoli och gul morot med koriander, en rätt som innehåller allergenen sesamolja, som kan vara till skada för vissa konsumenter.

Felmärkningen upptäcktes i en intern kontroll, och endast ett fåtal produkter har sålts i Axfoods butiker. Inga konsumentreaktioner har kommit in.

Axfood beklagar det inträffade. De konsumenter som köpt den aktuella varan kan återlämna till den butik där den är köpt för ersättning. Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70.

 

För ytterligare information kontakta:

För kunder – Axfood konsumentkontakt 0771-87 67 70 (öppet 10.00-15.00 måndag-fredag), alternativt via www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/.

Kategorier: Axfood