Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Pressinbjudan: Lansering av Axfoods rapport Mat 2030

20 september 2021

Onsdagen den 22 september släpper Axfood rapporten Mat 2030 – Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi för Sverige, en rapport som riktas till politiken, myndigheter och näringsliv för att öka tempot i omställningen till ett mer hållbart matsystem. Rapporten presenteras vid en digital frukostträff.

Omslag Mat 2030 2021

Onsdagen den 22 september släpper Axfood rapporten Mat 2030 – Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi för Sverige, en rapport som riktas till politiken, myndigheter och näringsliv för att öka tempot i omställningen till ett mer hållbart matsystem. Rapporten presenteras vid en digital frukostträff.

Rapporten innehåller 100 konkreta förslag till förbättringar som kretsar kring att stärka mervärden för svenska livsmedel, uppmuntra till hållbar konsumtion, rikta mer fokus mot landsbygden, göra Sverige fossilfritt och förbättra sättet maten produceras på.

I ett webinarium presenterar Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij, koncernchef Klas Balkow samt Annsofie Wahlström, forskningsledare vid SLU, förslag för att göra produktionen och konsumtionen av mat mer hållbar. Vad behövs egentligen för att förändra matsystemet? Vad är politikens och myndigheternas ansvar? Och vad kan Axfood och branschen bidra med?

Rapporten publiceras i samband med seminariet, och kommer att finnas tillgänglig på axfood.se.

Tid: Onsdag den 22 september, klockan 09.00-09.30.
Plats/osa: Online, länk till sändningen: Axfood Mat 2030 – digital frukostträff, eller skicka mejl till osa@axfood.se för att få en kalenderbokning med länk mejlad.
Frågor: Kontakta Axfoods presschef Magnus Törnblom, magnus.tornblom@axfood.se, 070-266 27 12.

Varmt välkommen!

Kategorier: Axfood