Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Eldorado vegetarisk salami paprika, 80g

27 oktober 2021

Axfood återkallar Eldorado vegetarisk salami paprika, 80g, som felaktigt innehåller veganska skivor paprika. Veganska skivor innehåller allergenen soja, vilket inte framgår av förpackningen. Soja kan för vissa konsumenter orsaka en allergisk reaktion.

Eldorado vegetarisk salami veganska skivor

Axfood återkallar Eldorado vegetarisk salami paprika, 80g, som felaktigt innehåller veganska skivor paprika. Veganska skivor innehåller allergenen soja, vilket inte framgår av förpackningen. Soja kan för vissa konsumenter orsaka en allergisk reaktion.

Återkallelsen gäller för produkter förpackade som Eldorado vegetarisk salami paprika oavsett bäst före-datum. Produkten har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad för försäljning. Inga allergiska reaktioner har rapporterats.

– Vi beklagar verkligen detta och utreder nu med leverantören hur misstaget kunnat ske, och också hur vi kan säkra att det inte inträffar igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Konsumenter som köpt den aktuella varan kan återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning. Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 10.00-15.00 måndag-fredag).

 

Kategorier: Axfood