Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys Borås öppet igen efter brand

29 oktober 2021

I våras eldhärjades fastigheten där Willys i Borås har sin verksamhet och butiken tvingades stänga. Knappt fem månader efter storbranden har Willys nu åter slagit upp portarna.

Bild Willys

I våras eldhärjades fastigheten där Willys i Borås har sin verksamhet och butiken tvingades stänga. Knappt fem månader efter storbranden har Willys nu åter slagit upp portarna.

Den 22 maj i år gick larmet: en storbrand hade brutit ut på handelsområdet Knalleland i Borås, i fastigheten där Willys har sin butik. Skadorna på fastigheten blev omfattande och det fanns farhågor om att det skulle dröja länge innan Willys-butiken skulle kunna vara igång igen. Men efter gedigna insatser från många inblandade parter kunde Willys-butiken starta upp sin verksamhet igen under torsdagen.

Vi är väldigt glada över att kunna starta upp igen så här pass snabbt. Borås har en speciell plats i Willys-hjärtat – butiken i Knalleland var en av kedjans första butiker – och därför känns det extra bra att vara tillbaka igen, säger Willys vd Thomas Evertsson.

Vid undersökningar av fastigheten efter branden visade det sig att Willys butikslokal hade klarat sig relativt bra. Renoverings- och reparationsarbetena i butikslokalen är nu avslutade och butiken kan öppna igen i full skala – med samma sortiment och erbjudande som innan branden. I andra delar av fastigheten pågår det fortfarande reparationsarbeten, vilket innebär att entrén till butiken fortfarande delvis är provisorisk.

 

Kategorier: Axfood Willys