Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp öppnar butik i nya Vegastaden

15 december 2021

Sensommaren 2022 öppnas en ny Hemköpsbutik i Vegastaden i Haninge kommun söder om Stockholm. En butik som skapar 20-25 nya jobb.   –  Det blir en stormarknad i miniformat med stark lokal förankring, säger handlaren Jimmy Fågelqvist.

Hemköp Vega1

Sensommaren 2022 öppnas en ny Hemköpsbutik i Vegastaden i Haninge kommun söder om Stockholm. En butik som skapar 20-25 nya jobb.   –  Det blir en stormarknad i miniformat med stark lokal förankring, säger handlaren Jimmy Fågelqvist.

Hyresavtal och handlaravtal är påskrivna och bygget redan i gång. Någon gång under tredje kvartalet 2022 hoppas han att butiken ska stå klar att öppna.

Fastigheten, med butiken i gatuplan och gym och terass för uteträning på taket, får ett strategiskt läge i direkt anslutning till nya motorvägsavfarten och nya pendeltågstationen i den starkt framväxande Vegastaden, som på sikt kommer att ha 3 500 nya bostäder för 10 000 människor.

–  Det blir en  butik med inspirerande matglädje och där kunderna ska kunna ta del av Hemköps breda sortiment för såväl vardag som helg, med en tydlig satsning på färskvaror och delidisk och med Hemköps allra senaste moderna koncept och färger, men ändå med lite annorlunda och för oss unika varianter av konceptet där vi lyfter fram vissa avdelningar i butiken på ett speciellt sätt.

–   En tydligt lokalt förankrad butik, där vegaborna kan känna sig hemma och med allt som behövs i matväg för att de ska slippa åka till en stormarknad, säger Jimmy Fågelqvist.

Som alla av Hemköps nya butiker byggs även denna med hög hållbarhetsstandard och modern teknik, med kylar och frysar som drivs på klimatneutral media där överskottsvärmen återvinns samt LED-belysning som är energieffektiv.

Butikschefen Camilla Sundheden som blir den som till stor del ska driva butiken och förverkliga den lokala förankringen.

Fakta Hemköp Vegastaden
Handlare: Jimmy Fågelqvist
Yta: Totalt cirka 2 000 kvm, varav 1 400 säljyta
Antal medarbetare: 20-25
Öppettider: Oklart (under planering)
Planerad öppning: Q3 2022
Övrigt: Prov- och matlagningskök för egenproducerad mat och konferens . Planerad e-handel med click and collect.

Kategorier: Axfood Hemköp