Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp öppnar ny butik i Motala

10 mars 2022

I höst öppnar Hemköp en ny handlarägd butik i Motala. En ny, modern butik i södra delen av gamla anrika Luxors industrifastighet. Butiken skapar 15-20 nya jobb.

Hemköp Luxor Thomas och Helene Samuelsson med hunden Gibson

I höst öppnar Hemköp en ny handlarägd butik i Motala. En ny, modern butik i södra delen av gamla anrika Luxors industrifastighet. Butiken skapar 15-20 nya jobb.

Thomas Samuelsson är en känd handlarprofil i Motala efter att drivit ICA Maxi i Motala i närmare 30 år. Nu sadlar han om och blir Hemköpshandlare i stället.

Med den nya butiken vill jag skapa en lokal matmarknad, för matälskare som jag själv, där jag kommer mycket närmare kunden. Detta här är något jag verkligen älskar och brinner för,  säger Thomas Samuelsson, som tänker driva familjebutiken ihop med sin hustru Helene, som också hon har stor och lång erfarenhet av att jobba i matbutik.

Hemköp Luxor öppnar i bottenplanet på Luxors gamla anrika industrifastighet i västra delen av Motala, nära riksväg 50, i ett expansivt område där det bland annat ska byggas ny simhall, bandyhall, ishockeyhall och där Lalandia planerar att etablera ett äventyrsbad tillsammans med en stugby på cirka 550 feriehus.

– Vår nya butik ska andas mat och vi satsar på ett brett sortiment för såväl vardag som helg, med fokus på färskvaror, delidisk och med egen kock och kallskänka för catering och hämtmat, säger Thomas Samuelsson, som även planerar e-handel med click & collect.

Det blir en superfin butik med bra tillgänglighet och generöst med parkeringar. En butik byggd med hög hållbarhetsstandard och modern teknik, kylar och frysar som drivs på klimatneutral media där överskottsvärmen återvinns, samt LED-belysning som är energieffektiv, säger Thomas Hässledal, etableringschef för Hemköpskedjan.

Hemköp Luxor beräknas öppna någon gång under tidig höst 2022.

Fakta Hemöp Luxor, Motala
Handlare: Thomas Samuelsson
Totalyta: 1 500 kvm
Antal medarbetare: 15-20
Öppettider: planerat 07.00-21.00 alla dagar
Premiär: Q3 2022

 

Kategorier: Axfood Hemköp