Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Eldorado chilinötter, 400g

22 april 2022

Axfood återkallar Eldorado chilinötter, 400g, sedan det visat sig att de är packade med fel recept på chilinötter. De felaktiga chilinötterna innehåller mjölkpulver, som är en allergen och kan orsaka allergisk reaktion.

Eldorado Chilinötter 400 g

Axfood återkallar Eldorado chilinötter, 400g, sedan det visat sig att de är packade med fel recept på chilinötter. De felaktiga chilinötterna innehåller mjölkpulver, som är en allergen och kan orsaka allergisk reaktion.

Innehållet av mjölkpulver framgår inte av märkningen på chilinötspåsen, och då mjölkpulver är en allergen kan detta vara till skada för vissa konsumenter. Återkallelsen gäller för chilinötter med bäst före-datum 12-2022.

Produkten med det aktuella datumet har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad för försäljning i butik. Inga konsumentreaktioner har rapporterats.

– Det här är olyckligt och vi ser allvarligt på när sådant här sker. Vi har nu en dialog med leverantören och utreder tillsammans hur det gått till och hur vi kan säkra att det inte inträffar igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning.

Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 10.00-15.00 måndag-fredag).

 

Kategorier: Axfood